Huurlingen: Haen weer trefzeker, assist Benita levert niets op | OneFootball

·8 Oktober 2024

Huurlingen: Haen weer trefzeker, assist Benita levert niets op

Gambar artikel:Huurlingen: Haen weer trefzeker, assist Benita levert niets op

Feyenoord verhuurt in seizoen 2024/25 weer diverse spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Net als de afgelopen jaren houdt FR12.nl wekelijks hun prestaties bij in de rubriek Huurlingen. Deze week blonken Devin Haen en Jaden Slory uit bij FC Dordrecht, terwijl een knappe assist van Mimeirhel Benita bij Heracles Almelo weinig waard bleek.

Go Ahead Eagles - Heracles Almelo 4-1Mimeirhel Benita: Basis, 90 minuten (1 assist)Shiloh 't Zand: Basis, 66 minutenMimeirhel Benita en Shiloh 't Zand leden zondagmiddag een pijnlijke nederlaag op bezoek bij Go Ahead Eagles. Bij rust stond Heracles Almelo nog met 0-1 voor, dankzij een uitstekende voorzet van Benita. Die assist bleek uiteindelijk weinig waard, want in de tweede helft scoorde de thuisploeg liefst vier keer. Bij die tegengoals had Benita regelmatig het nakijken. 't Zand stond 66 minuten op het veld, maar had deze wedstrijd weinig in te brengen.

Video OneFootball

sc Heerenveen - PEC Zwolle 1-1Ilias Sebaoui: Basis, 88 minutenIlias Sebaoui stond bijna de hele wedstrijd op het veld tijdens Heerenveen - PEC Zwolle, maar kon niet belangrijk zijn voor zijn ploeg. De aanvaller speelde een ongelukkige wedstrijd en leed veel balverlies. Sowieso lukt het hem in Heerenveen nog niet om zijn vorm van vorig seizoen bij FC Dordrecht weer op te pakken. Na acht wedstrijden wacht Sebaoui nog altijd op zijn eerste goal en assist.

NAC Breda - NEC 1-0Leo Sauer: Basis, 77 minutenIn een door een staking ontsierde wedstrijd won het NAC Breda van Leo Sauer zaterdagavond nipt van NEC. Sauer zelf was aanvallend dreigend, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Bij de winnende treffer, een schitterende vrije trap in de 81e minuut, stond Sauer al niet meer op het veld.

Fortuna Sittard - AZ 1-0Ezequiel Bullaude: Basis, 84 minuten (gele kaart)Ezequiel Bulladue en Fortuna Sittard hebben Feyenoord dit weekend een dienst bewezen door directe concurrent AZ met 1-0 te verslaan. Voor Bullaude zelf was het een minder goed optreden dan in de laatste twee wedstrijden, waarin hij allebei trefzeker was, maar gezien het resultaat maakte dat weinig uit.

FC Dordrecht - Jong PSV 2-0Jaden Slory: Basis, 90 minutenDevin Haen: Basis, 84 minuten (1 goal)Korede Osundina: Basis, 62 minutenGabriele Parlanti: Invaller, 5 minutenJayson Ezeb: geen speelminutenBij de tweede overwinning op rij van FC Dordrecht was ook Devin Haen voor de tweede keer trefzeker. Op slag van rust schoot de spits uit de draai op doel. De keeper kon de bal enkel nog aanraken, maar via zijn hand belandde de bal toch in het net. Ook Jaden Slory speelde een geweldige wedstrijd. Zo jaagde hij na een kwartier spelen goed door, waarbij de doelman van Jong PSV aan de noodrem moest trekken en de bezoekers al vroeg met tien man kwamen te staan. Buiten dat Dordrecht uiteindelijk tot twee goals kwam, raakte het ook meerdere keren de paal of lat. Zowel Slory als Korede Osundina liep op die manier een plek op het scoreformulier mis.

TOP Oss - ADO Den Haag 1-5Milan Hokke: Basis, 60 minutenNa vier wedstrijden zonder overwinning pakte ADO dit weekend eindelijk weer overtuigend drie punten. Uit bij TOP Oss won de ploeg met liefst 1-5. Ook voor Hokke was het een prima wedstrijd, tot hij deze al na een uur moest staken door een blessure.

Inter - Torino 3-2Marcus Pedersen: Basis, 90 minutenMarcus Pedersen stond bij Torino aan de aftrap tegen Inter, maar kende een moeilijke avond. Net als een week eerder tegen SS Lazio resulteerde het in een nipte nederlaag voor de ploeg, die nu zevende staat in de Serie A.

Rangers FC - St. Johnstone 2-0Neraysho Kasanwirjo: Invaller, 17 minutenNeraysho Kasanwirjo is nog altijd bankzitter bij Rangers FC, maar deed als invaller ruim een kwartier mee. Hij loste Vaclav Cerny af, die de ploeg met twee goals op een comfortabele voorsprong had geschoten, en moest dus vooral helpen het resultaat vast te houden. Dat lukte, ondanks een rode kaart voor ploeggenoot Ianis Hagi. Kasanwirjo zelf kreeg in die tijd niet bijzonder veel te doen.

Silkeborg - FC Kopenhagen 2-2Marcos López: Basis, 45 minutenMarcos López kende geen goed weekend met FC Kopenhagen. Uit bij Silkeborg stond de ploeg al na een halfuur met 2-0 achter. López was een van de spelers die daardoor werden geslachtofferd en moest de tweede helft vanuit de dug-out toekijken. Daar zag hij zijn ploeggenoten nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur slepen.

Lech Poznan - Motor Lublin 1-2Patrik Wålemark: Basis, 66 minutenEen week na zijn hattrick was Patrik Wålemark dit weekend iets minder gelukkig. Zo dacht hij belangrijk te zijn met een goede assist, maar stond zijn ploeggenoot een millimeter buitenspel. Mede daardoor ging Lech Poznan met 1-2 onderuit tegen middenmoter Motor Lublin. De ploeg is nog steeds koploper in Polen, maar wel met een marge van nog maar twee punten.

Eldense - CD Castellón 2-3Thomas van den Belt: Basis, 90 minutenMet Thomas van den Belt als een van de twee controlerende middenvelders won Castellón zondag de tweede wedstrijd op rij. Uit bij Eldense won de ploeg met 2-3. Van den Belt deed 90 minuten mee en speelde een redelijke wedstrijd. Bij de doelpunten was hij nauwelijks betrokken.