‘Haller moet vertrekken bij Borussia Dortmund en overweegt aanbod buiten Europa’ | OneFootball

‘Haller moet vertrekken bij Borussia Dortmund en overweegt aanbod buiten Europa’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·27 Juni 2024

‘Haller moet vertrekken bij Borussia Dortmund en overweegt aanbod buiten Europa’

Gambar artikel:‘Haller moet vertrekken bij Borussia Dortmund en overweegt aanbod buiten Europa’

Sébastien Haller staat op het punt te vertrekken bij Borussia Dortmund, zo weet BILD. Met de naderende komst van Serhou Guirassy hebben de Duitsers inmiddels een vierde spits binnen, dus mag de voormalig Ajacied vertrekken.

Volgens de krant zal Guirassy bij Borussia Dortmund de concurrentie aangaan met Niclas Füllkrug. Ook klopt de negentienjarige Youssoufa Moukoko op de deur. Voor de Champions League-finalist betekent dit dat Haller inmiddels vierde keuze is, waardoor hij mag vertrekken om op die manier wat ruimte vrij te maken.


Video OneFootball


Nu lijkt het erop dat Haller Europa gaat verlaten. BILD heeft namelijk vernomen dat de Ivoriaan in de belangstelling staat van het Mexicaanse FC Juarez. Daar zou hij een jaarsalaris van tien miljoen euro kunnen opstrijken. De spits zou zelf wel oren hebben naar een stap weg uit Duitsland. Daarvoor zou wel het sportieve en financiële plaatje moeten kloppen.

Haller maakte in de zomer van 2022 voor een bedrag van 31,5 miljoen euro de overstap van Ajax naar Dortmund. Daar werd al snel ontdekt dat hij te maken had met teelbalkanker. Na twee operaties en vier chemotherapiebehandelingen werd hij weer fit bevonden en maakte hij in januari 2023 zijn debuut voor de Duitsers.

Lihat jejak penerbit