Feyenoord kan door toenemende interesse in Kökçü miljoenen tegemoet zien | OneFootball

Feyenoord kan door toenemende interesse in Kökçü miljoenen tegemoet zien | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 September 2024

Feyenoord kan door toenemende interesse in Kökçü miljoenen tegemoet zien

Gambar artikel:Feyenoord kan door toenemende interesse in Kökçü miljoenen tegemoet zien
Gambar artikel:Feyenoord kan door toenemende interesse in Kökçü miljoenen tegemoet zien

© IMAGO

Orkun Kökçü heeft zich bij Benfica in de kijker gespeeld bij Italiaanse en Engelse clubs, zo melden Engelse media. De 23-jarige middenvelder werd anderhalfjaar geleden nog door Feyenoord verkocht aan de Portugese topclub. Doordat de Rotterdammers destijds 25 procent van de transferrechten van Kökçü in bezit hield, lijken er miljoenen richting De Kuip te komen. Het is alleen afwachten of Benfica mee wil werken.


Video OneFootball


Feyenoord plukt Kökçü tien jaar geleden weg uit de jeugdopleiding van FC Groningen, dat destijds 40.000 euro incasseerde. Na vier jaar brak de Turks international langzaam door in de hoofdmacht, waar hij uiteindelijk uitgroeide tot absolute sterkhouder en aanvoerder. Na 175 wedstrijden (32 goals, 27 assists) voor Feyenoord vertrok Kökçü voor minimaal 25 miljoen euro naar Benfica. Dit bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot dertig miljoen euro.

Bij Benfica kende Kökçü een wisselvallig eerste seizoen. De controleur kwam wel regelmatig aan spelen toe, maar was niet tevreden over zijn rol onder toenmalig coach Roger Schmidt en sprak zich daarover uit. Hij werd uiteindelijk disciplinair geschorst en speelde uiteindelijk 2.719 minuten, verdeeld over 43 duels. Hierin was hij goed voor zeven doelpunten en elf assists.

Tijdens het EK bewees Kökçü zijn waarde voor Turkije en die vorm trok hij door bij Benfica, waar hij dit seizoen goed tot op heden goed is voor drie doelpunten en drie assists in zeven wedstrijden. Dit heeft volgens Engelse media gezorgd voor interesse van enkele niet nader genoemde clubs uit de Premier League en de Serie A.

Kökçü zou een transfer van veertig miljoen euro kunnen maken, zo schrijft men. Indien Benfica hier mee akkoord gaat, betekent dit dat Feyenoord tien miljoen euro extra mag bijschrijven. Daarnaast zouden de Rotterdammers ook nog eens 1,6 miljoen euro incasseren als opleidingsvergoeding. FC Groningen zou ook de kassa kunnen horen rinkelen en 200.000 euro bij kunnen schrijven.

De verwachting is echter dat Benfica niet wil meewerken aan een vertrek van Kökçü, die nog tot medio 2028 vastligt in Lissabon. In het contract van de spelverdeler is zelfs een afkoopclausule van liefst 120 miljoen euro opgenomen. Deze komt echter niet in de buurt van de eerder genoemde transfersom of de Estimated Transfer Value (ETV) van Kökçü, die momenteel een marktwaarde vertegenwoordigt van 25 miljoen euro.

Lihat jejak penerbit