Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe'ye Veda Ediyor | OneFootball

Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe'ye Veda Ediyor | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·23 Mei 2024

Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe'ye Veda Ediyor

Gambar artikel:Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe'ye Veda Ediyor

Trendyol Süper Lig devi Fenerbahçe'de takımın en önemli oyuncularından biri olan ve her geçen gün performansını biraz daha yukarı çekmeyi başaran Ferdi Kadıoğlu, sarı-lacivertli ekipte kariyerinin sonuna geldi. Avrupa'dan birçok dev talibi olan milli oyuncu, rekor bedelle sezon sonunda takımdan ayrılıyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu'nun sarı-lacivertliler ile olan 6 yıllık macerası İstanbulspor maçının ardından sona eriyor. Borussia Dortmund ve Arsenal'in kadrosuna katmak istediği tecrübeli sol bek, Kadıköy'de taraftarlara maç sonunda veda edecek.


Video OneFootball


Bu transfer için Fenerbahçe'ye 25 milyon Euro bonservis ücreti geleceği konuşuyor. Eğer imza kulüp farketmeksizin bu bedelle atılırsa, Kanarya'nın en pahalı satışı olacak. Öte yandan Kadıoğlu, Real Madrid'e 20+10 milyon karşılığında transfer olan Arda Güler'i de tahtından indirecek. Bu sezon Fenerbahçe ile 50 maça çıkan milli yıldız, 3 gol ve 5 asistlik performans sergiledi.

Ferdi Kadıoğlu Kimdir?

Altyapısından çıktığı NEC Nijmegen'de futbol kariyerine start veren Ferdi Kadıoğlu, 2018 yazında 1.4 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe'nin yolunu tuttu.

Hollanda U-16 Milli Takımı'nda 2 maçta 1 gol kaydeden Ferdi, Hollanda U-17 Milli Takımı'nda 13 maçta rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Hollanda U-18 Milli Takımı'nda 4 maça çıkan yetenekli orta saha oyuncusu, Hollanda U-19 Milli Takımı'nda çıktığı 15 maçta 6 gol kaydetti. Kadıoğlu, Hollanda U-21 Milli Takımı'nda ise 18 maça çıktı ve 1 gol kaydetti. A Milli Takımımız'da 15 müsabakada forma şansı buldu.

Ferdi'nin ​Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 2026 yılının Temmuz ayına kadar devam ediyor.

Lihat jejak penerbit