Farioli wil oplossing voor vertrek Bergwijn niet onthullen: 'Voor alles openstaan' | OneFootball

Farioli wil oplossing voor vertrek Bergwijn niet onthullen: 'Voor alles openstaan' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 September 2024

Farioli wil oplossing voor vertrek Bergwijn niet onthullen: 'Voor alles openstaan'

Gambar artikel:Farioli wil oplossing voor vertrek Bergwijn niet onthullen: 'Voor alles openstaan'
Gambar artikel:Farioli wil oplossing voor vertrek Bergwijn niet onthullen: 'Voor alles openstaan'

© IMAGO

Ajax zit nog altijd met een probleem op de flanken voorin. Steven Bergwijn en Carlos Forbs vertrekken laat in de transferperiode en tot overmaat van ramp ging de komst van Kamaldeen Sulemana niet door. Francesco Farioli moest schakelen en heeft te kennen gegeven over verschillende opties te hebben nagedacht. De Italiaanse oefenmeester wil echter niet alles prijsgeven.


Video OneFootball


Vlak voor het sluiten van de Nederlandse transfermarkt klopte Al-Ittihad aan voor Bergwijn, die na navraag ook open bleek te staan voor een overstap naar Saoedi-Arabië. Na lang onderhandelen maakte de 26-jarige aanvaller voor 21 miljoen euro de overstap, maar door de vertraging die Al-Ittihad veroorzaakt had, was Ajax niet op tijd met indienen van het papierwerk voor de komst van Sulemana.

Sulemana zou op huurbasis overkomen van Southampton. Ajax bleef een dag in spanning zitten, maar werd uiteindelijk teleurgesteld. Farioli moest hierna schakelen. "De markt was gesloten en veel dingen popten op in mijn hoofd", vertelt de 35-jarige trainer. "We willen geen slachtoffer zijn, maar naar oplossingen zoeken. We moeten creatief zijn en zoeken naar iets wat balans aan het elftal geeft. Dat heeft prioriteit."

Momenteel heeft Farioli alleen Mika Godts tot zijn beschikking als linksbuiten, daar ook Forbs deze zomer vertrok bij Ajax. Desondanks heeft de coach wat alternatieven. "Er zijn veel mogelijkheden", stelt Farioli. "Een mogelijkheid is om spelers uit hun natuurlijke positie te halen. Een andere mogelijkheid is om de structuur van het team aanpassen. Of dat 4-4-2 is? Dat zou kunnen."

Farioli noemt het ook een mogelijkheid om een van de spitsen als linksbuiten te gebruiken. Ajax beschikt momenteel met Chuba Akpom, Brian Brobbey en Wout Weghorst over drie spelers die in de punt van de aanval kunnen. "Ik zal niet alle opties die ik evalueer doornemen", aldus Farioli. "Maar na het sluiten van de transferwindow besefte ik: oké, het zit erop, hoe kan ik de huidige selectie zo goed mogelijk maken? We moeten voor alles openstaan."

Ajax dacht volgens journalist Mounir Boualin ook nog aan de komst van de nu nog clubloze Ivan Perisic. De Amsterdammers realiseerden zich echter al snel dat ze kansloos waren, daar PSV al ver in de onderhandelingen zat met de 35-jarige multifunctionele aanvaller. Hierna trok Ajax zich terug en de verwachting is dat Perisic op korte termijn medisch gekeurd zal worden bij PSV.

Lihat jejak penerbit