EURO 2024 Speler om in de gaten te houden: Nederlander met een missie | OneFootball

EURO 2024 Speler om in de gaten te houden: Nederlander met een missie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: OneFootball

OneFootball

OneFootball·21 Juni 2024

EURO 2024 Speler om in de gaten te houden: Nederlander met een missie

Gambar artikel:EURO 2024 Speler om in de gaten te houden: Nederlander met een missie

EURO 2024 staat voor de deur en enkele van de grootste spelers van het continent zullen binnenkort het veld betreden in Duitsland en strijden om de grootste prijs in het Europese internationale voetbal.

Veel PUMA-atleten zullen hun kunsten vertonen tijdens het toernooi, en in deze vierdelige serie profileren we degenen die in de gaten gehouden moeten worden.


Video OneFootball


Vandaag hebben we…

Browser ini tidak didukung, silakan gunakan browser lain atau instal aplikasi

video-poster

Naam: Memphis Depay

Schoenen: PUMA ULTRA ULTIMATE

Leeftijd: 30

Nationaliteit: Nederlands

Interlands: 90

Clubs waarvoor hij heeft gespeeld: PSV Eindhoven, Manchester United, Lyon, Barcelona, Atlético de Madrid


Carrière hoogtepunten

  1. Maakte zijn debuut op 21 september 2011, opende de score in PSV’s 8-0 overwinning op VVSB in de KNVB Beker en assisteerde vervolgens bij Georginio Wijnaldum’s doelpunt
  2. Maakte zijn internationale debuut op 15 oktober 2013 als invaller in de slotfase van de WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Turkije
  3. Scoorde de winnende treffer voor zijn land in de groepswedstrijd van het WK 2014 tegen Australië
  4. Won zijn eerste Eredivisie-titel in 2014/15, waarbij hij PSV hielp de vierjarige dominantie van Ajax te doorbreken als topscorer van de competitie met 22 doelpunten

Speelstijl en evolutie

Memphis was vanaf jonge leeftijd zeer gewild en heeft gedurende zijn carrière de aandacht getrokken van enkele van de grootste clubs van Europa. In zijn laatste seizoen bij PSV raakten Manchester United en Liverpool verwikkeld in een strijd om zijn diensten. Maar een tweejarige periode op Old Trafford bracht niet het beste naar boven in de voormalige Eredivisie-topscorer, met slechts zeven doelpunten uit 53 wedstrijden in alle competities en geen in zijn laatste acht. Een verandering van omgeving zag Memphis opbloeien bij Lyon, waar hij gemiddeld 0,4 doelpunten per wedstrijd maakte, wat leidde tot een droomtransfer naar Barcelona, waar hij deel uitmaakte van een kampioensploeg ondanks zijn overstap naar Atlético halverwege het seizoen. Zijn tijd in de Spaanse hoofdstad werd gehinderd door blessures en het spelen in de schaduw van het partnerschap tussen Antoine Griezmann en Álvaro Morata, maar hij scoorde toch een late gelijkmaker in de Champions League-achtste finale tegen Inter, die de Colchoneros in de verlenging wonnen.


Beste doelpunt tot nu toe

Een no-look schot vanaf net over de middenlijn dat de 4-0 overwinning van Lyon op Toulouse in maart 2017 bekroonde. Memphis draaide om zijn aanvallende tegenstander heen en haalde zijn innerlijke David Beckham naar boven om doelman Alban Lafont te verrassen en de Ligue 1’s Doelpunt van het Seizoen te winnen.


Wat kunnen we van hem verwachten op EURO 2024?

Ronald Koeman heeft een gok gewaagd met zijn voormalige Barça-speler, die ondanks fitheidsproblemen werd opgenomen in de 26-koppige selectie van Nederland. Memphis blijft een cruciale figuur voor zijn land als aangewezen vrije trap- en penaltynemer. Historisch gezien heeft hij het goed gedaan wanneer de kansen tegen hem waren en met Oranje die het opnemen tegen toernooifavoriet Frankrijk, belooft zijn rol in het centrum van hun aanval een impactvolle te zijn.