Erik ten Hag vertelt wanneer Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui hun debuut kunnen maken | OneFootball

Erik ten Hag vertelt wanneer Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui hun debuut kunnen maken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 Agustus 2024

Erik ten Hag vertelt wanneer Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui hun debuut kunnen maken

Gambar artikel:Erik ten Hag vertelt wanneer Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui hun debuut kunnen maken
Gambar artikel:Erik ten Hag vertelt wanneer Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui hun debuut kunnen maken

© IMAGO

Hoewel Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui pas sinds enkele dagen spelers zijn van Manchester United, kan het tweetal vrijdag al hun debuut maken. Manchester United opent vrijdag de competitie tegen Fulham en volgens Erik ten Hag zijn beide verdedigers fit genoeg om in actie te komen.


Video OneFootball


Na een teleurstellend vorig seizoen (8e plek in de Premier League, na de groepsfase uitgeschakeld in de Champions League) is het er voor Ten Hag alles aan gelegen om dit seizoen betere prestaties neer te zetten. Mogelijk wordt hij hierbij geholpen door zijn nieuwe versterkingen, waar De Ligt en Mazraoui onderdeel van uitmaken. Ook spelers als Joshua Zirkzee en Lenny Yoro zijn deze zomer aangetrokken.

Vrijdag begint United met een thuiswedstrijd tegen Fulham, die om 21:00 begint. Ondanks het feit dat De Ligt en Mazraoui pas maandag werden gepresenteerd bij hun nieuwe club, zullen zij gelijk onderdeel zijn van de wedstrijdselectie voor dat duel. Harry Maguire zit ook bij de selectie na wat klachten, maar dat geldt niet voor Luke Shaw. Voor de Engelse linksback komt het duel te vroeg, al zei Ten Hag op de persconferentie dat Shaw op korte termijn al beschikbaar zal zijn.

Door de blessures van Shaw en Tyrell Malacia heeft United een probleem op de linksbackpositie. Ten Hag maakt zich echter geen zorgen. "We hebben spelers die dat op kunnen lossen, zoals Licha Martinez en Diogo Dalot. En ook Mazraoui kan op die plek spelen." De ex-trainer van Ajax was lovend over de Marokkaanse back: "Het is lastig om hem onder druk te zetten. Vooral in Engeland kan dat heel erg helpen. Hij vindt ook altijd oplossingen."

De Nederlandse coach probeerde de verwachtingen voor de eerste paar wedstrijden echter wat te temperen. "We zijn nog niet 100% in vorm, maar we moeten proberen elke wedstrijd onszelf te verbeteren. We zijn gewoon nog niet klaar. Andere teams zullen hier ook last van hebben. We moeten er gewoon mee omgaan."

Lihat jejak penerbit