Dortmund-directeur doet opvallende bekentenis na geruchten over ruzie met Mislintat | OneFootball

Dortmund-directeur doet opvallende bekentenis na geruchten over ruzie met Mislintat | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 Oktober 2024

Dortmund-directeur doet opvallende bekentenis na geruchten over ruzie met Mislintat

Gambar artikel:Dortmund-directeur doet opvallende bekentenis na geruchten over ruzie met Mislintat
Gambar artikel:Dortmund-directeur doet opvallende bekentenis na geruchten over ruzie met Mislintat

© IMAGO

Lars Ricken, de sportief directeur van Borussia Dortmund, is ingegaan op de verstandhouding met Sven Mislintat. Mislintat werd op 1 mei aangesteld als technisch directeur van de Duitse topclub, na zijn mislukte dienstverband bij Ajax. In Dortmund leeft hij volgens verschillende Duitse media op gespannen voet met hoofdtrainer Nuri Sahin.


Video OneFootball


In augustus werd gemeld dat Mislintat tijdens een training in Brackel het veld was opgelopen en voor televisiecamera’s was gaan staan. Sahin reageerde boos en deelde Mislintat een waarschuwing uit. Na dat incident is de sfeer niet verbeterd. Het ‘dominante gedrag’ van Mislintat heeft ervoor gezorgd dat er haast geen discussies mogelijk waren. Sky schreef dat de 51-jarige beleidsman daarna toegang tot de kleedkamer is ontzegd, maar er geen plannen zijn om afscheid van hem te nemen.

Het zou dom zijn als we geen gebruik zouden maken van de expertise van Sven

- Lars Ricken over Sven Mislintat

Tegenover de Duitse zender ZDF erkent Ricken dat Mislintat de makkelijkste niet is. "Als persoonlijkheid is hij heel uitdagend, maar hij brengt ons vooruit omdat hij ons altijd alert houdt", zegt de oud-international van Duitsland. "Het zou dom zijn als we geen gebruik zouden maken van de expertise van Sven."

Ricken verzekert ook dat de zomer lang niet zo turbulent was als werd gesuggereerd in Duitse media. "Er is nergens iets ernstigs gebeurd. Dat was absoluut niet het geval," verzekerde Ricken, die het door Mislintat geleverde werk juist prees. "De transferperiode heeft aangetoond welke invloed hij heeft. Hij heeft Serhou Guirassy en Waldemar Anton naar VfB Stuttgart gehaald en kende hun persoonlijkheden. Dat was een extreem belangrijke bijdrage voor ons." Afgelopen zomer maakten beide spelers de overstap naar die Schwarzgelben.

Eind september werd Mislintat ontslagen als directeur voetbalzaken bij Ajax, nadat hij de Amsterdammers had opgezadeld met tal van miljoenenaankopen die niet rendeerden onder toenmalig coach Maurice Steijn. Daarbovenop werd er een onderzoek ingesteld naar de dubieuze rol van Mislintat bij de komst van Borna Sosa, waarbij er sprake zou zijn van belangenverstrengeling. Na het vertrek van de Duitser nam Kelvin de Lang de verantwoordelijkheden rond de technische zaken bij Ajax over. Inmiddels is Alex Kroes verantwoordelijk voor de technische zaken bij Ajax.

Lihat jejak penerbit