De overwinning van Anderlecht heeft goed gedaan: ontdek de evolutie van de UEFA-coëfficiënt van België na de eerste speeldag van de Europa League | OneFootball

De overwinning van Anderlecht heeft goed gedaan: ontdek de evolutie van de UEFA-coëfficiënt van België na de eerste speeldag van de Europa League | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·27 September 2024

De overwinning van Anderlecht heeft goed gedaan: ontdek de evolutie van de UEFA-coëfficiënt van België na de eerste speeldag van de Europa League

Gambar artikel:De overwinning van Anderlecht heeft goed gedaan: ontdek de evolutie van de UEFA-coëfficiënt van België na de eerste speeldag van de Europa League

De overwinning van Anderlecht heeft België en de UEFA-coëfficiënt een grote boost gegeven. Onze competitie blijft goed presteren in Europa, maar de directe concurrenten doen het nog beter.

Na de nederlaag van Club Brugge vorige week tegen Borussia Dortmund, begonnen nog twee Belgische teams deze week hun Europese campagne in de Europa League.


Video OneFootball


De overwinning van Anderlecht op Ferencvaros op woensdag deed het UEFA-coëfficiënt van België veel goed. Zo telt België nu in totaal 3.800 punten over het hele seizoen.

Dit is een belangrijk succes, aangezien het de enige Belgische overwinning van de week was. Union Saint-Gilloise verloor donderdagavond met eer op het veld van Fenerbahçe.

Met 3.800 punten en nog steeds de eerste speeldag te gaan in de Conference League, staat België er goed voor. Echter, de directe concurrenten van België, Portugal en Tsjechië, zijn op dit begin van het seizoen de twee beste landen van Europa.

Langzaam maar zeker verliezen de Nederlanders terrein en zien ze de Portugezen naderen. Bovenaan blijft Engeland de leiding behouden, gevolgd door Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk.

Embedded tweets niet vertaald

Lihat jejak penerbit