Danimarka - Sırbistan İddaa Tahmini (25.06.2024) | OneFootball

Danimarka - Sırbistan İddaa Tahmini (25.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·24 Juni 2024

Danimarka - Sırbistan İddaa Tahmini (25.06.2024)

Gambar artikel:Danimarka - Sırbistan İddaa Tahmini (25.06.2024)

Danimarka ile Sırbistan, 25 Haziran saat 22.00'de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Danimarka, 2006 senesinden bu yana Sırbistan ile oynadığı üç maçı da kazandı ve bu karşılaşmalarda attığı sekiz gole karşılık sadece bir gole izin verdi.
  • Bugüne kadar Sırbistan ile oynadığı tek büyük turnuva (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) maçına EURO 1984'te çıkan Danimarka, o dönem Yugoslavya adıyla boy gösteren rakibini grup aşamasında 5-0 mağlup etti.
  • Büyük turnuvalarda (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) oynadığı son yedi maçın hiçbirini kazanamayan Sırbistan, son galibiyetini 2018 Dünya Kupası'nda Kosta Rika'yı 1-0 mağlup ederek aldı. Balkan ülkesi, daha uzun bir galibiyet hasreti yaşadığı son süreçte Yugoslavya adıyla boy gösteriyordu (1974-1982 arasında 8 maç).
  • EURO 2024'teki iki maçından da eşitlikle ayrılan Danimarka, aynı sayıda beraberliği daha önceki 18 Avrupa Şampiyonası karşılaşmasında almıştı (6G 2B 10M).
  • Ocak-Haziran 2023 arasında üst üste dört galibiyet alan Sırbistan, daha sonraki 13 karşılaşmanın dördünü kazanabildi (3B 6M) ve bu süreçte sadece iki gole kapama yaptı.
  • EURO 2020'de yarı final oynayan Danimarka, bugüne kadar üst üste iki Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkmayı başaramadı.
  • Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 1980'den bu yana bir Avrupa Şampiyonası'nda 2+ maça çıkan Danimarkalı oyuncular arasında en yüksek paz yüzdesinin sahibi, EURO 2024'te denediği 141 pasın 138'inde isabet bulan Andreas Christensen (%98).
  • EURO 2024'te 11 şut pası veren Christian Eriksen, Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 1980'den bu yana Avrupa Şampiyonası'nda tek turnuvada en yüksek sayıya ulaşan Danimarkalı oyuncu olmak istiyor.
  • Sırbistan formasıyla yedi maçlık gol hasretini Slovenya filelerini havalandırarak sonlandıran Luka Jovic, ülkesi adına üst üste iki karşılaşmada gol attığı son süreci Haziran 2022'de geçirdi ve o serideki ilk golünü yine Slovenya'ya attı (Uluslar Ligi).
  • Sırbistan'ın boy gösterdiği son iki büyük turnuvada (2022 Dünya Kupası & EURO 2024) en fazla şut çeken oyuncusu olan Aleksandar Mitrovic, bu süreçteki 17 şutunun sadece ikisini gole çevirebildi.

İddaa Tahminleri

Emre Can Demirci - Nesine: En Çok Gol 2. Yarı

Slovenya'dan sonra İngiltere'yle de berabere kalan Danimarka güçlü rakibinin golden sonra geriye yaslanmasını iyi değerlendirip Hjulmand'ın uzaklardan şahane vuruşuyla eşitliği sağlamıştı. İngiltere, Slovenya'yı yendiği takdirde İskandinav temsilcisine ilk iki için beraberlik dahi yetiyor. Jovic'in 90+5'teki golüyle Slovenya'dan beraberliği kurtaran Sırbistan ise mutlak galibiyet parolasıyla sahada olacak çünkü üçüncü sırayı alsalar bile iki puanla en iyi üçüncüler arasına girmeleri pek mümkün görünmüyor. Sırplarda şu ana kadar Vlahovic-Mitrovic ortaklığı hiç çalışmadığı gibi Milinkovic-Savic'in yedeğe çekilmesi de işe yaramadı. Kağıt üstünde oldukça kaliteli ayaklara sahip olmalarına rağmen hücumda tıkanmış vaziyetteler. Gerginlik ve mücadele dozu yüksek bir kapışma bekliyorum. Alınacak riskler ve İngiltere-Slovenya maçındaki gidişatla beraber ikinci yarı bence daha gollü geçmeye aday.


Video OneFootball


Erke Tümer - Nesine: Karşılıklı Gol Var

Danimarka, grupta oynadığı iki maçta da 1-1 berabere kaldı. İngiltere karşısında ikinci yarıda baskın bir oyun oynamasına rağmen galibiyeti getiren golü bulamayan Danimarka’da santrforların vuruş kalitesinde sorun yaşadığını görüyoruz. Sırbistan ise Slovenya karşısında çok sayıda pozisyona girmesine rağmen skor üstünlüğünü alamadı. İki takımın da turnuvaya devam etmesi için bu maçtan galibiyetle ayrılması gerekiyor. İki takımın da ilk iki maçtaki savunma zaaflarından yola çıkarak karşılıklı gol var tercihini sizlere öneriyorum.

Yusuf Kenan Çalık - Misli: Karşılıklı Gol Var

Grupta ikinci sırada yer alan Danimarka ilk iki maçında berabere kaldı. İngiltere karşısında alınan puan bir üst tura çıkma konusunda büyük avantaj sağladı. Sırbistan gruptan çıkma umutlarını Slovenya maçının son saniyelerine sığdırdı. 1 puanı olan Sırbistan'ın mutlak galibiyete ihtiyacı var. İki takım da gol bulur.

Kerim Can Özdal - Misli: Maç Sonucu 1

Sırbistan, ilk maçta İngiltere'ye 1-0 yenilirken çok defansif oynamış ve etkisiz bir görüntü vermişti. Slovenya'ya karşı da Jovic'in son dakika golüyle beraberliği kurtardılar. Danimarka da hem İngiltere hem Slovenya ile berabere kaldı ama oyun olarak daha etkiliydi. Özellikle İngiltere'ye karşı galibiyete ulaşabilecek pozisyonları da vardı. Sırbistan yine temkinli oyunla maçı tutmaya çalışacak ama Danimarka'dan bu maçta ekstra performans bekliyorum. '1' tercihi ideal. İY/MS olarak 0/1 de denenebilir.

Mert Artun - Misli: Maç Sonucu 1

Sırbistan bu turnuvanın hayal kırıklıklarından birisi ilk 2 maça baktığımızda.Slovenya karşısında 90+5’te kornerden buldukları golle turnuvaya tutunmuş durumdalar. Danimarka ise iki maçında da 1-1’lik beraberlik aldı ancak İngiltere karşısında daha iyi oynayan ve galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyleyebilirim. Bu maçta da etkili oynayacaklarını düşünüyorum. İngiltere’nin berabere kalması halinde grup liderliği şansları da var ve bu da Almanya eşleşmesinden kaçmak anlamına gelecek. Bu nedenle Danimarka galibiyetini tercih ediyorum.

Halil Demirkan - Misli: Karşılıklı Gol Var

Sırbistan, grupta 1 puan ile son sırada yer alıyor. Slovenya maçında Mitrovic ile yakaladığı birçok fırsatı değerlendiremeyen Sırbistan son dakikada bulduğu beraberlik golüyle gruptaki iddiasını devam ettirmişti. Sırbistan, şampiyona serüveninin devamı için bu karşılaşmadan mutlaka galibiyetle ayrılmak zorunda. Danimarka'ya ise grubun diğer maçından çıkacak olan sonuca göre beraberlik 2.'lik için yeterli olacak. İlk 2 maçta hücumda potansiyelinin altında kalan Sırbistan'ın bu maçta biraz daha etkili olacağını düşünüyorum. Kritik maçta her iki ekipten de skor göreceğimiz düşüncesindeyim.

Barış Keklik - Misli: Karşılıklı Gol Var

EURO 2024 grup aşamasının son maçlarına geldik. İki ekip için de çok kritik bir maç. Danimarka, grupta iki maçta iki beraberlikle ikinci sırada yer alıyorken rakibi Sırbistan, İngiltere mağlubiyetinin ardından Slovenya beraberliği alarak işini zora sokmuştu. Kağıt üstünde oldukça kaliteli oyunculara sahip olan bu iki takım, maalesef sahaya aynı kaliteyi yansıtamıyor. Özellikle Sırbistan, çok kaliteli hücüm oyuncularına sahip olmasına rağmen savunma odaklı bir oyun sergiliyor. Bu maçta Danimarka’nın o savunmayı aşabileceğini ancak Sırbistan’ın da reaksiyon gösterebileceğini düşünerek karşılıklı gol var bahsini öneriyorum.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Lihat jejak penerbit