Coach Dennis Moerman wil geschiedenis schrijven met RSC Anderlecht in Champions League | OneFootball

Coach Dennis Moerman wil geschiedenis schrijven met RSC Anderlecht in Champions League | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·24 September 2024

Coach Dennis Moerman wil geschiedenis schrijven met RSC Anderlecht in Champions League

Gambar artikel:Coach Dennis Moerman wil geschiedenis schrijven met RSC Anderlecht in Champions League

De vrouwen van RSC Anderlecht staan op één duel van de groepsfase in de Champions League. De loting voor die play-offs bracht hen de Noorse kampioen Valerenga. Thuis werd met 1-2 verloren, woensdag is er de terugwedstrijd.

Op de match in Noorwegen staat dan ook druk. Het lijkt nu of nooit om eens een groepsfase te halen in de Champions League. Zeker na de nederlaag uit de heenmatch wordt het echter zeker niet evident.


Video OneFootball


"Ik begrijp de commentaren na de heenmatch over een gemiste kans om tien Noren te verslaan. De teleurstelling was logisch. Op anderhalve minuut tijd gaven we twee vermijdbare goals weg waarna we zelf best wat kansen in elkaar knutselden."

"Onze kwalificatiekansen verkleinden dan wel door de 1-2-nederlaag, maar we kregen wel de bevestiging dat we Valerenga kunnen verslaan. We moeten overtuigd zijn van onze eigen capaciteiten", beseft coach Dennis Moerman van RSC Anderlecht in Het Nieuwsblad.

Alles op alles in Noorwegen

Toch wil hij er in Noorwegen voor heel wat supporters alles aan doen om zich te kwalificeren met paars-wit. De fans zullen eerder een motivatie zijn voor hem dan een rem en er wordt met meerdere scenario's rekening gehouden.

“De Champions League kan het Belgisch voetbal ook wel een boost geven. We kunnen de Belgische coëfficiënt opkrikken. We trekken uiteraard niet enkel voor de Belgische coëfficiënt naar Oslo, maar om ons te kwalificeren."

Lihat jejak penerbit