Brands verklapt wat hij meteen na PSV - Sparta tegen Makkelie zei | OneFootball

Brands verklapt wat hij meteen na PSV - Sparta tegen Makkelie zei | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·8 Oktober 2024

Brands verklapt wat hij meteen na PSV - Sparta tegen Makkelie zei

Gambar artikel:Brands verklapt wat hij meteen na PSV - Sparta tegen Makkelie zei

Algemeen directeur Marcel Brands van PSV gaat binnenkort in gesprek met Peter Bosz naar aanleiding van de uitspraken van de trainer over scheidsrechter Danny Makkelie. Hoewel Brands de uitspraken van Bosz ongepast vindt, wil hij het voorval niet te groot maken.

“Peter is soms emotioneel, maar over het algemeen denk ik heel realistisch. Hij heeft nu iets gezegd wat denk ik misschien niet op zijn plaats was. Dat moeten we niet doen”, zegt Brands bij ESPN. Hij had kort na PSVSparta Rotterdam al een kort gesprek met Makkelie. “Ik heb ook tegen hem gezegd dat ik vind dat dat niet bij ons hoort. We hebben allemaal een voorbeeldfunctie.”


Video OneFootball


Ondertussen heeft technisch directeur Earnest Stewart al wel met Bosz gesproken. Brands zal binnenkort met de trainer gaan zitten. “Wij maken ook allemaal fouten. We zitten met zijn allen in dezelfde branche en die moeten we koesteren”, vindt de algemeen directeur. “Het is soms al moeilijk genoeg. We maken allemaal weleens een opmerking die we anders hadden willen uiten. We moeten het ook niet groter maken dan het is.”

Bosz misdroeg zich zaterdag in de wedstrijd tegen Sparta. De trainer reageerde woedend op het uitblijven van een penalty voor PSV na contact tussen Johan Bakayoko en Metinho. Vervolgens toonde Makkelie hem de gele kaart. Na afloop werd Bosz gevraagd naar het incident. “Ik ben altijd wel boos op Makkelie. Dat ligt dus misschien meer aan mij. Ik vind het helemaal niks”, zei de trainer van de koploper. Bosz kreeg veel kritiek op de uitspraak.

Makkelie zei zondag bij het radioprogramma De Perstribune te hopen dat PSV ingrijpt. “Ik denk dat er zeker een grote verantwoordelijkheid ligt bij de club zelf. Het ligt niet alleen bij de scheidsrechter, maar ook bij de club. Als de club vindt dat een speler of een trainer iets doet wat ongepast is, dan zou je mogen verwachten dat een club hen daarop aanspreekt. Ook op de voorbeeldrol die ze hebben. Dit is niet de manier waarop we met elkaar omgaan.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

Lihat jejak penerbit