Arsenal wil Barcelona aftroeven in strijd om spits van 90 miljoen euro | OneFootball

Arsenal wil Barcelona aftroeven in strijd om spits van 90 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 Oktober 2024

Arsenal wil Barcelona aftroeven in strijd om spits van 90 miljoen euro

Gambar artikel:Arsenal wil Barcelona aftroeven in strijd om spits van 90 miljoen euro
Gambar artikel:Arsenal wil Barcelona aftroeven in strijd om spits van 90 miljoen euro

© IMAGO

Arsenal heeft een oog laten vallen op Jhon Durán en wil met zijn komst Barcelona aftroeven, zo melden Spaanse media. De twintigjarige spits van Aston Villa verlengde onlangs nog zijn contract in Birmingham tot medio 2030. Toch schrikt het prijskaartje van negentig miljoen euro de Noord-Londenaren niet af.


Video OneFootball


Durán verruilde in de winter van 2023 Chicago Fire voor Aston Villa. De club uit Birmingham maakte destijds 16,6 miljoen euro over naar Chicago voor de 13-voudig Colombiaans international. Barcelona houdt de diensten van Durán nauwlettend in de gaten, maar het prijskaartje van negentig miljoen euro zou de Catalanen, in tegenstelling tot Arsenal, wél afschrikken.

Vorig seizoen kende de Colombiaan al zijn doorbraak voor het Engelse publiek. In 1.103 speelminuten in alle competities, voornamelijk als invaller, tekende de aanvalsleider aan voor 8 doelpunten. De Zuid-Amerikaanse centrumspits moet Engels international Ollie Watkins nog vaak voor zich dulden in het elftal van Unai Emery, maar bewees met zeven goals (waarvan zes als invaller) in twaalf wedstrijden in dit seizoen tot nu toe ook zeker zijn waarde.

Het is eveneens niet uitgesloten dat Gabriel Jesus na dit seizoen vertrekt bij Arsenal. De Braziliaan is lang niet altijd zeker van zijn plek onder coach Mikel Arteta en moet het veelal met invalbeurten doen bij the Gunners dit seizoen. Kai Havertz krijgt vaak de voorkeur in de (valse) spitspositie onder Arteta. Bij een vertrek van de Braziliaans international, ziet Arsenal dus in Durán een mogelijke opvolger.

Barcelona heeft met Robert Lewandowski nog wel een topspits in de gelederen, maar toch moeten de Catalanen niet hun ogen sluiten voor het feit dat, óók voor de 36-jarige Lewandowski, de dagen gaan tellen. Lewandowski kwam in de zomer van 2022 voor 45 miljoen euro over van Bayern München. De Poolse goaltjesdief bleek tot nu toe, ondanks zijn leeftijd, van grote waarde te zijn voor Barça: met 23 competitiegoals in zijn debuutseizoen had Lewandowski een groot aandeel in het behalen van de eerste landstitel sinds 2019. Ook vorige voetbaljaargang (19 goals in 35 wedstrijden) en dit seizoen (10 goals uit 9 wedstrijden) zijn de cijfers naar behoren. Naast toptarget Erling Braut Haaland, zou ook Newcastle United-spits Alexander Isak op de nominatie staan bij Barcelona om Lewandowski op termijn op te volgen.

Lihat jejak penerbit