Arsenal en Newcastle United op de tribune bij Nederland - Turkije voor EK-uitblinker | OneFootball

Arsenal en Newcastle United op de tribune bij Nederland - Turkije voor EK-uitblinker | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 Juli 2024

Arsenal en Newcastle United op de tribune bij Nederland - Turkije voor EK-uitblinker

Gambar artikel:Arsenal en Newcastle United op de tribune bij Nederland - Turkije voor EK-uitblinker
Gambar artikel:Arsenal en Newcastle United op de tribune bij Nederland - Turkije voor EK-uitblinker

© IMAGO

Scouts van Arsenal en Newcastle United zaten op de tribune tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Turkije om de verrichtingen van Ferdi Kadioglu in de gaten te houden. De vleugelverdediger van Fenerbahçe behoort dit EK tot een van de uitblinkers van Turkije, dat in de kwartfinale met 2-1 verloor van het Nederlands elftal. Ook een entourage van Napoli was aanwezig bij het duel, aldus Engelse media.


Video OneFootball


Borussia Dortmund is al langer geïnteresseerd in de vleugelverdediger en bereidt naar verluidt een bod voor. In Turkije zou men tussen de 25 en 30 miljoen euro willen ontvangen voor Kadioglu, die in Istanbul tot medio 2026 vastligt. De Estimated Transfer Value van de 24-jarige mandekker wordt geschat op 15,9 miljoen euro. Ook tussen Brighton & Hove Albion en de entourage van Kadioglu is al 'enig contact' geweest.

De prioriteit van Arsenal is momenteel om Riccardo Calafiori binnen te halen. Fabrizio Romano meldde zaterdag dat de Londense club een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de centrumverdediger, die tot medio 2027 vastligt bij Bologna. De Italiaanse club wil echter liefst vijftig miljoen euro ontvangen voor de 22-jarige Italiaan, een bedrag dat Arsenal niet bereid is te betalen. In de Engelse hoofdstad ligt een contract voor vijf seizoenen met een jaarsalaris van vier miljoen euro voor hem klaar.

Ondanks dat de interesse in Kadioglu is afgekoeld, is de verwachting dat the Gunners de voormalig NEC'er blijven volgen. In het Emirates Stadium wordt onder andere zeer gewaardeerd dat Kadioglu op veel verschillende posities uit de voeten kan. Naast zijn gebruikelijke rol als linksback kan de twintigvoudig Turks international (één goal) ook spelen als rechtsback of op het middenveld.

Eerder wist FootballTransfers te melden dat ook het Manchester United van Erik ten Hag Kadioglu in het vizier heeft. Voor Erik ten Hag heeft de komst van een nieuwe linksback de hoogste prioriteit. Manchester United beschikt met Tyrell Malacia over een linksback die al meer dan een jaar uit de roulatie is, terwijl ook Luke Shaw constant kampt met blessures. Om die reden moet er zo snel mogelijk een nieuwe speler op die positie worden aangetrokken.

Lihat jejak penerbit