Ajax lijkt PSV af te troeven: management transfertarget afgereisd naar Amsterdam | OneFootball

Ajax lijkt PSV af te troeven: management transfertarget afgereisd naar Amsterdam | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 Mei 2024

Ajax lijkt PSV af te troeven: management transfertarget afgereisd naar Amsterdam

Gambar artikel:Ajax lijkt PSV af te troeven: management transfertarget afgereisd naar Amsterdam
Gambar artikel:Ajax lijkt PSV af te troeven: management transfertarget afgereisd naar Amsterdam

© IMAGO

De kans dat Jorthy Mokio komende zomer Ajax boven KAA Gent verkiest, lijkt alsmaar groter te worden. Volgens journalist Sacha Tavolieri was het management van de zestienjarige verdediger aanwezig bij het duel van de Amsterdammers met Almere City FC (3-0 winst). Eerder werd ook gemeld dat Mokio op het verlanglijstje stond van PSV, dat al een bod had neergelegd bij het talent.


Video OneFootball


Tavolieri meldde vorige maand dat de interesse van PSV voor Mokio het meest concreet was, waarna Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad dit nieuws bevestigde. Daarnaast had AS Monaco de Belgisch jeugdinternational een aanbieding gedaan en probeerde ook zijn huidige werkgever om hem te verleiden tot een langer verblijf. Gent bood hem een lucratief driejarig contract aan, maar deze werd vooralsnog niet geaccepteerd.

Naast concrete interesse van Monaco en PSV, bleef Ajax samen met RB Leipzig, Borussia Dortmund en Barcelona ook de verrichtingen van Mokio volgen. In Amsterdam lijken er ontwikkelingen te zijn rond de komst van de talentvolle mandekker, daar zijn entourage naar Amsterdam was afgereisd. Het is echter niet bekend of er daadwerkelijk gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de clubleiding van Ajax en het management van Mokio.

Mokio wordt gezien als het grootste talent uit de jeugdopleiding van Gent. De linkspoot maakte 29 maart zijn officiële debuut in de hoofdmacht van de Belgische subtopper. Hiermee werd hij de jongste debutant in de clubgeschiedenis van Gent. Een kleine maand later mocht hij voor het eerst in de basisopstelling opdraven. De teller staat momenteel op drie optreden in de hoofdmacht van enkelvoudig Belgisch kampioen.

Ajax versterkte afgelopen zomer haar hoogste jeugdelftal al met een Belgische centrale verdediger in de persoon van Ethan Butera. De zeventienjarige mandekker kwam voor anderhalf miljoen euro over van Anderlecht, maar wacht nog altijd op zijn eerste minuten in het shirt van de Amsterdammers. Butera kampt met een slepende knieblessure, waardoor hij al 571 dagen uit de roulatie is.

Lihat jejak penerbit