Afellay weerspreekt Perez en voorziet transfer voor Eredivisie-uitblinker | OneFootball

Afellay weerspreekt Perez en voorziet transfer voor Eredivisie-uitblinker | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 Oktober 2024

Afellay weerspreekt Perez en voorziet transfer voor Eredivisie-uitblinker

Gambar artikel:Afellay weerspreekt Perez en voorziet transfer voor Eredivisie-uitblinker
Gambar artikel:Afellay weerspreekt Perez en voorziet transfer voor Eredivisie-uitblinker

© ESPN/NOS/FootballTransfers

Ibrahim Afellay denkt dat Sem Steijn een mooie toekomst tegemoet gaat. De aanvallende middenvelder van FC Twente was zondag tegen Feyenoord trefzeker met een prachtige halfvolley. Genoeg voor een resultaat was dat niet: de club uit Enschede keerde huiswaarts met een 2-1 nederlaag.


Video OneFootball


"Je ziet dat deze jongen zich in korte tijd heel snel ontwikkelt", zei Afellay zondagavond bij het programma Studio Voetbal van de NOS. Hij wijst op het doelpunt van Steijn tegen Feyenoord. "Hoe hij deze neemt... Deze gaat normaal gesproken naar de tweede ring. Als je ziet hoe goed hij hem pakt, hier moet je gewoon voor applaudisseren."

"Het is wel een jongen die zich moeiteloos aanpast aan elk niveau waar hij aanhaakt", vindt de oud-speler van onder meer PSV en Barcelona. "Hij is superleergierig en tegelijk heel erg nederig. Dat zijn belangrijke voorwaarden om als speler stappen te maken. Ik denk dat FC Twente zeker niet zijn plafond is, als ik zie hoe hij zich in korte tijd heeft ontwikkeld."

Steijn heeft zelf als doel om onderdeel te zijn van de Oranje-selectie voor het WK 2026. Afellay benadrukt dat de huidige topscorer van de Eredivisie (zeven goals) nu nog niet van Oranje-niveau is. "Op dit moment nóg niet. Maar als je ziet waar hij vandaan komt en waar hij nu mee bezig is..." Pierre van Hooijdonk sluit zich daarbij aan. "Niet alles aan hem is top, maar één ding is wel top: hij weet altijd waar hij moet zijn in de zestien. Dat kun je iemand niet leren, die intuïtie."

Kenneth Perez was zondagavond bij Dit was het weekend juist kritisch op Steijn, die tijdens het programma van ESPN door presentator Milan van Dongen vergeleken werd met Guus Til (PSV) en Davy Klaassen (Ajax). "Milan noemt Klaassen en Til, maar je moet helemaal niet kijken of hij net zo goed is als Til”, zei de Deense analist. “Je moet kijken of hij beter is dan Til, want anders hoef je hem niet te halen. Of hij beter is dan Til? Ik denk het niet, nee. Ik denk dat je gaat schrikken van zijn handelingssnelheid op een hoger niveau.”

Volgens data van FootballTransfers heeft Steijn momenteel een Skill van 65,8 en heeft hij het potentieel om door te groeien tot 73,2. Daarmee is volgens de data bij lange na niet zover als Til, die een Skill en Potential van respectievelijk 73,0 en 74,6 noteert. De aanvallende middenvelder van FC Twente wordt wel hoger gewaardeerd dan Klaassen: de 31-jarige rechtspoot heeft een Skill en Potential van 63,4.

Lihat jejak penerbit