AC Milan gaat opnieuw voor Santiago Giménez: verrassend hoge vraagprijs gemeld | OneFootball

AC Milan gaat opnieuw voor Santiago Giménez: verrassend hoge vraagprijs gemeld | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 Juli 2024

AC Milan gaat opnieuw voor Santiago Giménez: verrassend hoge vraagprijs gemeld

Gambar artikel:AC Milan gaat opnieuw voor Santiago Giménez: verrassend hoge vraagprijs gemeld
Gambar artikel:AC Milan gaat opnieuw voor Santiago Giménez: verrassend hoge vraagprijs gemeld

© IMAGO

Santiago Giménez geniet opnieuw interesse van AC Milan, weet Corriere dello Sport. De Milanezen leken eerder al voorzien te zijn door de komst van Joshua Zirkzee, die over moest komen van Bologna. Door het gesteggel over de vergoeding voor diens zaakwaarnemer Kia Joorabchian is men in Milaan echter toch weer bij de spits van Feyenoord uitgekomen.


Video OneFootball


Op 9 juni werd gemeld dat Zirkzee voor Milan had gekozen: hij zou voor veertig miljoen euro de overstap maken naar het San Siro. Corriere dello Sport bevestigt dat de spits een principeakkoord had bereikt met i Rossoneri, maar dat de deal stilligt door de onenigheid over commissies voor de zaakwaarnemer. Joorabchian wil liefst vijftien miljoen euro hebben en Milan is niet bereid dat te betalen.

Zodoende komt Giménez opnieuw in beeld. De 23-jarige Mexicaan was afgelopen seizoen goed voor 26 doelpunten en 8 assists, verdeeld over 41 wedstrijden. De linkspoot kan een uitstekend doelpuntengemiddelde overleggen met 1 goal per 123 minuten, maar dit kalenderjaar stokte de doelpuntenproductie geruime tijd. Giménez was het afgelopen half jaar slechts zes keer trefzeker in negentien duels.

Feyenoord wil volgens de Italiaanse sportkrant liefst vijftig miljoen euro hebben voor de aanvaller, die tot medio 2027 vastligt in Rotterdam. Dat is een stuk meer dan de vraagprijs die eerder gemeld werd door FOX Sports Mexico: het Mexicaanse medium schreef dat Feyenoord een bod van tussen de 30 en 35 miljoen euro zou accepteren. De Estimated Transfer Value (ETV) van Giménez wordt geschat op 29,1 miljoen euro.

TUDN meldde eerder dat Giménez 'heel dicht bij' een transfer naar Tottenham Hotspur is. Giménez zelf is volgens het medium op de hoogte van de onderhandelingen, maar wilde zich destijds niet laten afleiden van de Copa América. Mexico werd in de groepsfase, waarin Jamaica, Venezuela en Ecuador de tegenstanders waren, echter al uitgeschakeld. Daardoor is de kans aanwezig dat de deal met de Londense club binnenkort in een stroomversnelling raakt.

Naast Giménez staat ook Artem Dovbyk op de lijst in Milaan. De Oekraïner was afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij Girona, dat verrassend op de derde plaats eindigde in LaLiga. De 27-jarige spits was in zijn debuutseizoen bij de club van onder meer Daley Blind goed voor 25 goals en 10 assists in 41 duels. In Catalonië, waar Dovbyk tot medio 2028 vastligt, wil men veertig miljoen euro ontvangen voor de aanvaller.

Lihat jejak penerbit