'Yankuba Minteh gaat voor enorme transfersom naar Brighton' | OneFootball

'Yankuba Minteh gaat voor enorme transfersom naar Brighton' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·29 juin 2024

'Yankuba Minteh gaat voor enorme transfersom naar Brighton'

Image de l'article :'Yankuba Minteh gaat voor enorme transfersom naar Brighton'

De toekomst van Yankuba Minteh ligt vermoedelijk bij Brighton & Hove Albion. Volgens The Athletic heeft de club een akkoord bereikt met Newcastle United over een transfersom van ongeveer 33 miljoen pond, omgerekend circa 39 miljoen euro.

Doordat de clubs eruit zijn gekomen, heeft Minteh van Newcastle toestemming gekregen om met Brighton te onderhandelen. "Die gesprekken zullen vanavond (zaterdagavond, red.) plaatsvinden. Grote problemen worden niet verwacht", schrijft The Athletic.


Vidéos OneFootball


Minteh werd vorig seizoen verhuurd aan Feyenoord, dat hoopte nog een jaar te kunnen beschikken over de Gambiaan. Newcastle wilde hem echter niet verhuren, maar verkopen, om zo te voldoen aan Premier League-regels omtrent financieel beleid. Gesproken werd van een vraagprijs van 45 miljoen euro, maar de daadwerkelijke transfersom lijkt dus lager te liggen.

Clubs als Everton en Olympique Lyon waren serieus in de markt, maar Brighton lijkt nu de beste papieren te hebben. Minteh wilde graag in de Premier League blijven. Newcastle wilde hem ruilen voor Dominic Calvert-Lewin van Everton, maar de gesprekken tussen Calvert-Lewin en Newcastle liepen spaak.

À propos de Publisher