Walter Benítez onthult of hij komend seizoen nog bij PSV speelt | OneFootball

Walter Benítez onthult of hij komend seizoen nog bij PSV speelt | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 mai 2024

Walter Benítez onthult of hij komend seizoen nog bij PSV speelt

Image de l'article :Walter Benítez onthult of hij komend seizoen nog bij PSV speelt
Image de l'article :Walter Benítez onthult of hij komend seizoen nog bij PSV speelt

© Videostill ESPN

Walter Benítez speelt ook volgend seizoen bij PSV, zegt hij in gesprek met ESPN. De Argentijn heeft een contract tot de zomer van 2025 en zodoende waren er wat twijfels over zijn toekomst. Benítez heeft het echter prima naar zijn zin in Eindhoven en aast zodoende niet op een transfer.


Vidéos OneFootball


"Komend jaar speel ik nog hier, dus ik blijf nog een poosje bij PSV. Op dit moment speel ik hier met plezier. Ik kan alleen zeggen dat ik het seizoen goed af wil sluiten. Daarna bekijken we in hoeverre de wensen van PSV stroken met de mijne. Maar op dit moment ben ik van plan hier nog een jaar te spelen”, aldus de doelman.

Eerder kwam naar buiten dat directeur voetbalzaken Earnest Stewart het contract van meerdere sterkhouders, onder wie Benítez, graag wil verlengen. "Ik heb samen met de hoofdcoach een beeld van wie onze sterkhouders zijn en wat ons als team nu zo sterk maakt. Dat moet hét raamwerk voor volgend seizoen zijn en daar gaan we omheen werken", zei hij tegen Voetbal International. Benítez geeft echter aan dat iets dergelijks niet aan de orde is. "Dat speelt nu nog niet."

Benítez werd in de zomer van 2022 transfervrij overgenomen van OGC Nice en is statistisch dit seizoen een van de best presterende doelmannen van de Eredivisie. De 31-jarige keeper hoefde maar negentien keer te vissen en hield liefst achttien keer de nul. Hij voorkwam 4,1 doelpunten: alleen Mathew Ryan (4,3) en Lars Unnerstall (7,3) wisten meer goals te voorkomen.

Ronald Waterreus adviseerde PSV al eerder om werk te maken van een langer verblijf van Benítez. "Als ik PSV was, zou ik er alles aan doen om hem te behouden. Ga maar eens een betere vinden. Die zijn er wel, maar daar moet je dan heel veel voor betalen. Ik denk dat het heel goed zou zijn voor PSV als ze erin slagen om Benitez langer vast te leggen", zei de oud-doelman van PSV tegen De Telegraaf.

À propos de Publisher