Waarom Jerdy Schouten een gigantisch risico neemt met transfer naar Barcelona | OneFootball

Waarom Jerdy Schouten een gigantisch risico neemt met transfer naar Barcelona | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 septembre 2024

Waarom Jerdy Schouten een gigantisch risico neemt met transfer naar Barcelona

Image de l'article :Waarom Jerdy Schouten een gigantisch risico neemt met transfer naar Barcelona
Image de l'article :Waarom Jerdy Schouten een gigantisch risico neemt met transfer naar Barcelona

© IMAGO

Jerdy Schouten staat volgens Marca in de nadrukkelijke belangstelling van Barcelona, waar hij samen met Frenkie de Jong het middenveld kan vormen. De Catalanen zijn voornemens om de PSV-spelmaker in een van de volgende transferperiodes in te lijven. Maar doet Schouten er zelf wel verstandig aan om een overstap naar Barcelona te maken? Data van SciSports wijst uit.


Vidéos OneFootball


Volgens Marca werden afgelopen zomer al de eerste contacten met PSV gelegd, maar door vanwege de Financial Fair Play-regels kon Barcelona niet doorzetten. Ook Amadou Onana en Joshua Kimmich staan op het wensenlijstje van sportief directeur Deco. Eerstgenoemde maakte afgelopen zomer de overstap van Everton naar Aston Villa, terwijl Kimmich, die komende zomer uit zijn contract loopt bij Bayern München, voornamelijk als vleugelverdediger speelt.

Barcelona probeert Sergio Busquets al twee zomers op rij te vervangen, maar is daar vooralsnog niet succesvol in. Vorig seizoen kwam Oriol Romeu, maar het liep niet zoals gehoopt waardoor de Spanjaard alweer is teruggekeerd naar Girona. Door de blessure van jeugdexponent Marc Bernal is het voor Barcelona noodzaak om komende transferperiode een nieuwe middenvelder aan te trekken. Schouten geldt daarbij als topfavoriet.

Voor de middenvelder van PSV zou een dergelijke overstap een beloning zijn voor een uitstekende ontwikkeling in Eindhoven. De Oranje-international ligt in principe nog tot medio 2027 vast bij de landskampioen, die de middenvelder graag langer aan zich wil binden en niet zomaar wil meewerken aan een vertrek. Naar verluidt moet Schouten, die een Estimated Transfer Value van 21,3 miljoen euro vertegenwoordigt, een bedrag van 45 tot 50 miljoen euro opleveren voor PSV.

Maar doet Schouten er zelf wel verstandig aan om een dergelijke overstap te maken? De Career Advice Tool van SciSports laat zien dat de middenvelder perfect aansluit bij de speelstijl van Barcelona en zonder enige moeite zijn draai zal vinden onder Hansi Flick. Schouten heeft bij PSV aangetoond overzicht te hebben aan de bal en een uitstekende spelverdeler te zijn. Iets wat onmisbaar is als speler van Barcelona. Alleen is er één probleem: de kansen op speeltijd zijn nagenoeg nihil.

Met concurrenten als De Jong (80.0), Fermín López (60.8), Pedri (81.3) en de terugkerende Gavi (82.5), zal het voor Schouten (70.6) een lastig verhaal worden om minuten te maken in het shirt van Barcelona. De Jong, Pedri en Gavi hebben volgens het Skill-algoritme van FootballTransfers een hoger gemiddelde en zullen dan ook de voorkeur krijgen van Flick boven Schouten. Ja, Schouten past goed bij het spelbeeld van Barcelona. Maar aan spelen zal de middenvelder van PSV vermoedelijk niet gaan toekomen.

À propos de Publisher