Vink zet vraagtekens bij spectaculaire Ajax-transfer: 'Ik heb geen idee wat ze willen' | OneFootball

Vink zet vraagtekens bij spectaculaire Ajax-transfer: 'Ik heb geen idee wat ze willen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 août 2024

Vink zet vraagtekens bij spectaculaire Ajax-transfer: 'Ik heb geen idee wat ze willen'

Image de l'article :Vink zet vraagtekens bij spectaculaire Ajax-transfer: 'Ik heb geen idee wat ze willen'
Image de l'article :Vink zet vraagtekens bij spectaculaire Ajax-transfer: 'Ik heb geen idee wat ze willen'

© Videostill ESPN

Marciano Vink vraagt zich af of Ajax er goed aan doet om Wout Weghorst te halen. De spits ligt nog tot medio 2025 vast bij Burnley en mag vertrekken. Ajax wil de 31-jarige spits graag aantrekken als concurrent voor Brian Brobbey. Vink vraagt zich echter af of dat wel goed is voor de ontwikkeling van laatstgenoemde spits.


Vidéos OneFootball


"Ik heb geen idee wat ze willen", zegt Vink bij Voetbalpraat op ESPN over de plannen voor de spitspositie van Ajax. "Weghorst is geen tweede spits. Hij is geen back-up. Ik neem aan dat Brobbey nog steeds de beoogde eerste keuze is."

"Ik weet niet of Weghorst zich zou kunnen schikken in een rol vanaf de bank", vervolgt de oud-speler van onder meer PSV en Ajax. "Hij is toch iemand die de aandacht wil hebben. Als Brobbey eerste spits is, waarom zou je dan een spits halen die zó op de deur gaat lopen kloppen? Niet alleen met zijn eigen spel, maar ook met aandacht."

Ook de zo geprezen mentaliteit van Weghorst ziet Vink niet als een geldige reden voor een transfer. Doelman Remko Pasveer gaf twee weken geleden nog aan dat de mentaliteit van de boomlange spits 'precies is wat Ajax nodig heeft'. "Je hebt Daniele Rugani, Jordan Henderson en Steven Berghuis al", brengt Vink in. "Hoeveel topsportmentaliteit wil je er nog bij proppen? Ze moeten kijken wat goed is voor Brobbey. Tuurlijk is concurrentie goed, maar je hebt ook verschillende types. Ik vind Chuba Akpom geen verkeerde tweede spits", besluit hij.

Akpom werd vorig jaar zomer door Sven Mislintat voor ruim twaalf miljoen euro naar Amsterdam gehaald. Een basisplaats had hij in zijn eerste seizoen niet, maar desondanks wist de 28-jarige Engelsman als invaller een belangrijke rol te vervullen. In 36 duels wist hij 15 keer het net te vinden. Donderdag wist hij als basisspeler in het Europa League-duel met Jagellonia Bialystok (1-4 winst) nog een hattrick te maken.

À propos de Publisher