Verklaring bij Feyenoord voor moeizame start: 'Sta je voor een grote uitdaging' | OneFootball

Verklaring bij Feyenoord voor moeizame start: 'Sta je voor een grote uitdaging' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 septembre 2024

Verklaring bij Feyenoord voor moeizame start: 'Sta je voor een grote uitdaging'

Image de l'article :Verklaring bij Feyenoord voor moeizame start: 'Sta je voor een grote uitdaging'
Image de l'article :Verklaring bij Feyenoord voor moeizame start: 'Sta je voor een grote uitdaging'

© IMAGO

Brian Priske streek deze zomer bij Feyenoord als vervanger neer van Arne Slot, die naar Liverpool vertrok. De Rotterdammers kennen een wisselvallige start en zonder naar excuses te zoeken, weet de 47-jarige oefenmeester wel te verklaren waarom het vooralsnog niet draait in De Kuip. Feyenoord zag diverse sterkhouders vertrekken en verwelkomde een groot aantal nieuwe, jonge krachten.


Vidéos OneFootball


Priske zag al snel na zijn aanstelling Feyenoord afscheid nemen van Mats Wieffer, die naar Brighton & Hove Albion vertrek. Daarnaast keerde Yankuba Minteh ook terug naar Engeland, waar hij uiteindelijk door Newcastle United werd verkocht aan Brighton. Vlak voor het sluiten van de markt vertrok Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig en door blessureleed moet Priske ook Quilindschy Hartman en Calvin Stengs voor een langere tijd missen.

Feyenoord begon het seizoen desondanks goed met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (4-4, winst na strafschoppen). Hierna werd er slechts één van de vier competitieduels winnen afgesloten. Tegen PEC Zwolle overtuigden de Rotterdammers door met 1-5 te winnen, maar tegen Willem II (1-1), Sparta Rotterdam (1-1) en FC Groningen (2-2) werd onnodig puntverlies geleden.

Priske wil in gesprek met Voetbal International geen excuses zoeken voor de tegenvallende resultaten. De Deen heeft echter wel een verklaring voor waarom de motor in Rotterdam vooralsnog stokt. "We hebben elf nieuwe spelers, dat is veertig procent", legt Priske uit. "Het zijn jonge spelers, van wie sommige uit kleinere competities zijn gekomen. Ze kwamen ook nog eens gefaseerd binnen, met verschillende trainingsprogramma’s. Wij moeten deze jongens opbouwen: fysiek en mentaal en laten voldoen aan de verwachtingen die horen bij Feyenoord. En dat als een nieuwe technische staf."

Feyenoord pikte Jordan Lotomba als vervanger van Geertruida op bij OGC Nice en nam daarnaast ook In-beom Hwang over van Rode Ster Belgrado. Verder werden Gijs Smal en Julián Carranza transfervrij overgenomen van respectievelijk FC Twente en Philadelphia Union. Ibrahim Osman, Facundo González en Hugo kwamen op huurbasis naar Feyenoord, dat zich ook nog versterkte met Anis Hadj Moussa, Jeyland Mitchell, Plamen Andreev en Chris-Kévin Nadje.

"Bij elkaar opgeteld, sta je dan wel voor een grote uitdaging. We proberen nu het beste uit deze twee werelden te halen", vervolgt Priske zijn betoog. " Ik loop er ook niet voor weg. Ik ben juist blij met de druk en verwachtingen, alleen moet we wel realistisch blijven. Door keihard te werken proberen het proces van ontwikkelen te versnellen en tot resultaten te komen."

Priske geeft ook aan dat het niet aan de instelling ligt van de selectie van Feyenoord. "Omdat ik weet en zie dat ze alles doen wat ze kunnen", verklaart de trainer. "Maar voetbal gaat ook over momentum. Als je dat te pakken hebt, moet je zorgen dat je het houdt. We staan bij Groningen met 2-0 voor en er is niets aan de hand. Ik zeg niet dat we geweldig speelden, maar we hadden totale controle en kregen de beste kansen. Terwijl Groningen voor rust, ik geloof, twee keer op doel had geschoten. Vervolgens maken wij zelf een fout en wordt het 2-1 en later zelfs gelijk. Dat is pijnlijk, omdat het onnodig was."

À propos de Publisher