Van Persie ziet topscorer mogelijk vertrekken na zeer lucratief aanbod | OneFootball

Van Persie ziet topscorer mogelijk vertrekken na zeer lucratief aanbod | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 juillet 2024

Van Persie ziet topscorer mogelijk vertrekken na zeer lucratief aanbod

Image de l'article :Van Persie ziet topscorer mogelijk vertrekken na zeer lucratief aanbod
Image de l'article :Van Persie ziet topscorer mogelijk vertrekken na zeer lucratief aanbod

© IMAGO

Pelle van Amersfoort kan een transfer maken naar het Midden-Oosten. Voetbal International schrijft dat een club uit de Verenigde Arabische Emiraten, naar verluidt Sharjah FC, zich officieel bij sc Heerenveen heeft gemeld voor de aanvaller. Van Amersfoort, die nog tot volgend jaar zomer vastligt in Heerenveen, gaf eerder al aan open te staan voor een transfer.


Vidéos OneFootball


De 28-jarige spits scoorde vorig seizoen dertien keer, waarvan tien keer in de competitie. Daarmee werd Van Amersfoort clubtopscorer van de Friese club. Heerenveen is in gesprek met de geïnteresseerde partij over een transfer. Gezien de contractsituatie van de rechtspoot staat de clubleiding niet onwelwillend tegenover een transfer.

Sharjah FC werd vorig seizoen vierde in de UAE Pro League, de hoogste competitie van de Verenigde Arabische Emiraten. Vorig seizoen speelde onder meer Miralem Pjanic bij de club, maar de Bosniër is vertrokken nadat hij uit zijn contract liep. Paco Alcácer (ex-Barcelona) staat nog tot medio 2025 onder contract bij de club.

Van Amersfoort is bezig aan zijn tweede periode bij Heerenveen, nadat hij eerder tussen 2016 en 2019 al in de hoofdmacht van de Nederlandse subtopper speelde. In de zomer van 2019 vertrok hij transfervrij naar het Poolse Cracovia, dat hem in de zomer van 2022 transfervrij liet gaan. Een halfjaar later tekende de voormalig Oranje-jeugdinternational opnieuw in het Abe Lenstra Stadion.

Het is niet bekend wat men bereid is te betalen voor Van Amersfoort, die in zijn tweede periode in Friesland goed was voor 17 treffers en 2 assists in 56 duels. Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt de geboren Noord-Hollander een Estimated Transfer Value (ETV) van 900.000 euro.

À propos de Publisher