Van de Beek onthult waarom periode bij United mislukte: 'Dat was een sleutelmoment' | OneFootball

Van de Beek onthult waarom periode bij United mislukte: 'Dat was een sleutelmoment' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 octobre 2024

Van de Beek onthult waarom periode bij United mislukte: 'Dat was een sleutelmoment'

Image de l'article :Van de Beek onthult waarom periode bij United mislukte: 'Dat was een sleutelmoment'
Image de l'article :Van de Beek onthult waarom periode bij United mislukte: 'Dat was een sleutelmoment'

© IMAGO

Donny van de Beek heeft in gesprek met The Athletic teruggeblikt op zijn periode bij Manchester United. De middenvelder trok afgelopen zomer de deur in Manchester achter zich dicht en trok naar Girona. Vier jaar eerder had United nog een transfersom van 39 miljoen euro overgenomen van Ajax.


Vidéos OneFootball


De 27-jarige Verbeek had in zijn beginperiode in Manchester niet per se een slecht gevoel. "Ik denk dat de start best goed was. Toen ik speelde, ik denk aan het begin van het seizoen, deed ik het goed. Toen... Ik weet het niet precies, maar om verschillende redenen speelde ik niet", zegt hij. "Ik denk dat dit kan gebeuren. Op sommige plekken klikt het, maar soms ook niet."

In het tweede seizoen werd de situatie van Van de Beek niet beter: in de eerste seizoenshelft speelde hij slechts acht wedstrijden, allemaal als invaller, en in de tweede helft van het seizoen werd de Oranje-international met weinig succes verhuurd aan Everton. "Normaal gesproken gaat het in het tweede seizoen beter met veel spelers. Maar ik denk dat het ook een moeilijke situatie was. Volgens mij vertrok de coach (Ole Gunnar Solskjaer, red.) en kwam er een nieuwe (Ralf Rangnick, red.) en dan is het altijd chaotisch. Je weet dat het geen stabiele situatie is. Dus daarom ging ik naar Everton, ja."

In mei 2022 begon Ten Hag als hoofdtrainer in Manchester. De oefenmeester werkte al succesvol samen met Van de Beek bij Ajax en de rechtspoot denkt dat hij toen het dichtst tegen een vaste plek in het eerste heeft aangezeten. "Ik denk dat het flinke pech was, want ik heb nog wat wedstrijden gespeeld, vooral tegen de winter, en toen raakte ik geblesseerd. Dat was niet makkelijk. Het was hele slechte timing." Door een knieblessure die Van de Beek opliep in januari 2023 kon hij de rest van het seizoen niet meer spelen.

"Als je wat meer gaat spelen, kun je het ritme van alles te pakken krijgen", vervolgt de ex-Ajacied "Maar die blessure kwam, je moet weer opnieuw beginnen, je moet opkrabbelen. Er komen nieuwe spelers en je begint weer van voren af aan. Dat is moeilijk. Ik zou zeggen dat dat een sleutelmoment voor mij was bij Manchester United. In deze periode word je normaal gesproken sterker en beter als je speelt. Maar ik kreeg die blessure. Dat was zwaar."

À propos de Publisher