Van Basten komt met opvallend advies voor PSV: 'Zo'n type zou geweldig zijn' | OneFootball

Van Basten komt met opvallend advies voor PSV: 'Zo'n type zou geweldig zijn' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 septembre 2024

Van Basten komt met opvallend advies voor PSV: 'Zo'n type zou geweldig zijn'

Image de l'article :Van Basten komt met opvallend advies voor PSV: 'Zo'n type zou geweldig zijn'
Image de l'article :Van Basten komt met opvallend advies voor PSV: 'Zo'n type zou geweldig zijn'

© ZiggoSport

Marco van Basten is van mening dat PSV de behoefte heeft aan een nieuwe verdediger. De Eindhovenaren haalden afgelopen transferperiode onder meer Ryan Flamingo en Adamo Nagalo in huis, maar volgens de analist ontbreekt het echte winnaarsmentaliteit in de achterhoede van PSV. Van Basten weet dan ook van wat voor type speler PSV in huis moet halen.


Vidéos OneFootball


De analist mist een sterke, betrouwbare verdediger zoals Alex Rodrigo Dias da Costa (Alex) in de huidige defensie van PSV. Volgens de oud-voetballer zouden de Eindhovenaren een betere kans maken in de Champions League als er een gerichte verdedigende versterking wordt aangetrokken. Alex, die tussen 2004 en 2007 voor PSV speelde, stond bekend om zijn fysieke kracht en leiderschap in de achterhoede. Van Basten benadrukt dat een dergelijke speler cruciaal is om op het hoogste Europese niveau mee te kunnen doen.

Tijdens de voorbeschouwing van Ziggo Sport op Juventus tegen PSV uitte Van Basten zijn zorgen over de verdediging van PSV, vooral na het vertrek van André Ramalho. "Je moet zorgen dat het niveau in de verdediging goed is," stelde hij, wijzend op de onzekere situatie achterin. Van Basten is benieuwd hoe de huidige verdediger, Flamingo, zich zal houden in de wedstrijd tegen Juventus, maar benadrukt dat de club nog steeds op zoek zou moeten naar een ervaren verdediger van topniveau.

Voor Van Basten is het duidelijk: een speler van het kaliber Alex zou een wereld van verschil kunnen maken voor PSV. Alex was niet alleen fysiek sterk, maar ook betrouwbaar en een leider op het veld. Volgens de oud-international zou zo'n type speler de kansen van PSV in de Champions League aanzienlijk vergroten: "Zo'n type zou voor dit team geweldig zijn. Dan had je in mijn optie kansen gehad in de Champions League."

À propos de Publisher