Valentijn Driessen hint op transfer van Brian Brobbey bij Ajax | OneFootball

Valentijn Driessen hint op transfer van Brian Brobbey bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 août 2024

Valentijn Driessen hint op transfer van Brian Brobbey bij Ajax

Image de l'article :Valentijn Driessen hint op transfer van Brian Brobbey bij Ajax
Image de l'article :Valentijn Driessen hint op transfer van Brian Brobbey bij Ajax
Image de l'article :Valentijn Driessen hint op transfer van Brian Brobbey bij Ajax

© IMAGO

Ajax is in zijn zoektocht naar versterkingen deze zomer uitgekomen bij Wout Weghorst. Het is Valentijn Driessen echter niet duidelijk waarom de Amsterdamse club bij de 32-jarige spits is uitgekomen. Ajax heeft met Brian Brobbey en Chuba Akpom een eerste en tweede spits in de selectie. Driessen ziet Weghorst alleen renderen als eerste keuze en dan zal de 22-jarige aanvaller ruimte moeten maken.


Vidéos OneFootball


Weghorst verscheen nog voor het EK op het verlanglijstje van Ajax, dat eerst moet verkopen om de Oranje-international aan te kunnen trekken. Akpom wordt genoemd als aanvaller die ruimte moet maken voor de komst van Weghorst. "Met een bandje met drie goals tegen deze Poolse tegenstander (Jagiellonia Bialystok, red.) kan je de markt wel op", stelde Driessen vrijdag.

"Zou Weghorst een grote verbetering zijn ten opzichte van Akpom?", vroegpresentator Pim Sedee, waarna Driessen in de lach schoot. "Ik weet echt niet wat Ajax met hem wil als ze hem niet als eerste spits halen", stelde de chef voetbal van De Telegraaf. "Want hij kan zo als eerste spits aan de slag en dan maakt hij 25 tot 30 goals."

Ik weet echt niet wat Ajax met hem wil als ze Wout Weghorst niet als eerste spits halen

- Valentijn Driessen

"Weghorst en Brobbey samen... Dat zie ik niet voor me", vervolgde Driessen zijn betoog over de transfertarget van Ajax. "En Wim Kieft zei vorige week al terecht: Akpom past veel beter als stand-in voor Brobbey dan Weghorst, maar alles wordt in werking gezet om hem binnen te halen. Voor zijn professionaliteit kun je hem natuurlijk wel gebruiken. Dat hebben ze toen ook met Dusan Tadic gedaan. Hij nam alles en iedereen mee en dat is waar Weghorst voor gehaald wordt."

De toekomst van Weghorst is nog steeds onduidelijk, maar zeker is dat hij voor een vertrek staat bij Burnley. Een transfer blijkt volgens de zaakwaarnemer van de spits ingewikkelder dan gedacht. ""Burnley is momenteel nog in de veronderstelling dat ze een bepaald bedrag kunnen vragen voor Weghorst en dat is hun goed recht", aldus Simon Cziommer recentelijk. "Het worden spannende onderhandelingen."

Hoewel Ajax qua transfersom misschien minder dan verwacht moet neerleggen, blijken er ook kapers op de kust voor Weghorst. "Er zijn meerdere clubs die interesse hebben in Wout en hij heeft er al een aantal afgezegd", vertelt Cziommer. "De kans dat hij naar Ajax gaat is net zo groot als de kans dat hij naar een andere gegadigde gaat."

À propos de Publisher