Tottenham-aanvaller blijft in Engeland, Ajax probeerde deal te kapen | OneFootball

Tottenham-aanvaller blijft in Engeland, Ajax probeerde deal te kapen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·27 août 2024

Tottenham-aanvaller blijft in Engeland, Ajax probeerde deal te kapen

Image de l'article :Tottenham-aanvaller blijft in Engeland, Ajax probeerde deal te kapen

Manor Solomon is op weg naar Leeds United, weet Fabrizio Romano te melden. De Israëlische linksbuiten komt over van Tottenham Hotspur en wordt door The Whites voor één seizoen gehuurd. Het had alleen niet veel gescheeld of Solomon had in het Ajax-shirt gespeeld, de Amsterdammers probeerden de deal namelijk te kapen.

Volgens geluiden uit de Engelse media had Ajax in de afgelopen dagen interesse getoond in de aanvaller die bij Tottenham Hotspur niet meer in de plannen voorkomt. Een poging om de deal te kapen is echter op niets uitgelopen. Volgens Romano ondergaat de 25-jarige Solomon dinsdag zijn medische keuring bij Leeds United, waarna hij voor één seizoen gehuurd wordt door de club uit het Championship.


Vidéos OneFootball


Bij Leeds United wordt Solomon de opvolger van Crysencio Summerville. De Nederlandse aanvaller verkaste eerder deze transferwindow voor zo’n dertig miljoen euro naar West Ham United. De Israëliër werd vorige zomer door Tottenham transfervrij overgenomen van Shakhtar Donetsk. Zijn verblijf bij The Lilywhites was vooralsnog geen succes. Afgelopen seizoen speelde hij slechts zes wedstrijden, waarin hij twee assists gaf.

Ajax had de hoop om met de komst van Solomon voor te sorteren op een vertrek van Steven Bergwijn. De Amsterdammers moeten flink bezuinigen op de salariskosten en de 26-jarige aanvaller drukt daarin zwaar op de kosten. Bergwijn staat in de belangstelling van onder meer Leicester City en switchte recentelijk nog van zaakwaarnemer. Bovendien werden de transfergeruchten afgelopen weekend gevoed doordat de aanvaller opdook bij een Premier League-wedstrijd.

À propos de Publisher