Ten Hag mikt na transfers De Ligt en Mazraoui op nieuwe herenigingen | OneFootball

Ten Hag mikt na transfers De Ligt en Mazraoui op nieuwe herenigingen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 octobre 2024

Ten Hag mikt na transfers De Ligt en Mazraoui op nieuwe herenigingen

Image de l'article :Ten Hag mikt na transfers De Ligt en Mazraoui op nieuwe herenigingen
Image de l'article :Ten Hag mikt na transfers De Ligt en Mazraoui op nieuwe herenigingen

© IMAGO

Na de komst van Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt van afgelopen zomer hoopt Erik ten Hag opnieuw toe te kunnen slaan bij Bayern München. Volgens Sky Deutschland staan Leroy Sané, Leon Goretzka en Alphonso Davies op het verlanglijstje van de Engelse topclub. Het drietal speelde vorig seizoen nog samen met Mazraoui en De Ligt bij Bayern.


Vidéos OneFootball


Het seizoen 2024/25 is goed en wel twee maanden onderweg, maar de clubleiding van Manchester United sorteert al voor op volgend jaar. Volgens journalist Florian Plettenberg hebben the Mancunians hun pijlen gericht op Goretzka, Sané én Davies. De twee laatstgenoemde spelers beschikken over een aflopende verbintenis bij Bayern, terwijl de eerstgenoemde nog tot medio 2026 vastligt.

Goretzka komt weinig in de planning voor van Vincent Kompany en is als versterking voor de positie van verdedigende middenvelder een goede optie. Wegens hun contractsituaties stelt Plettenberg dat Sané en Davies beiden interessant zijn voor Manchester United. Een winterse transfer lijkt uitgesloten voor het drietal, waardoor Ten Hag tot komende zomer moet wachten.

Manchester United zou, volgens het algoritme van FootballTransfers, op dit moment qua transfersommen niet diep in de buidel hoeven te tasten voor het drietal. Davies en Sané kunnen gratis worden opgepikt in Zuid-Duitsland, terwijl Goretzka momenteel een marktwaarde vertegenwoordigt van 19,9 miljoen euro. Het is niet bekend welke vraagprijs Bayern hanteert voor de laatstgenoemde speler. De Duitse topclub zou wel graag de verbintenissen van Davies en Sané willen verlengen.

De Ligt en Mazraoui kunnen na een jaar dus weer herenigd worden met Davies, Goretzka en Sané. Laatstgenoemde stond in totaal 62 keer samen op het veld met de Nederlandse verdediger, terwijl hij 44 keer samenspeelde met Mazraoui. Goretzka en De Ligt stonden samen 54 duels binnen de lijnen en de middenvelder speelde 43 keer samen met de Marokkaans international. Davies stond 57 wedstrijden gelijktijdig met De Ligt en 36 duels met Mazraoui in het veld.

À propos de Publisher