Steven Berghuis onthult zijn toekomstplannen bij Ajax: ‘Ik heb daar met Alex over gesproken’ | OneFootball

Steven Berghuis onthult zijn toekomstplannen bij Ajax: ‘Ik heb daar met Alex over gesproken’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 août 2024

Steven Berghuis onthult zijn toekomstplannen bij Ajax: ‘Ik heb daar met Alex over gesproken’

Image de l'article :Steven Berghuis onthult zijn toekomstplannen bij Ajax: ‘Ik heb daar met Alex over gesproken’
Image de l'article :Steven Berghuis onthult zijn toekomstplannen bij Ajax: ‘Ik heb daar met Alex over gesproken’

© IMAGO

Steven Berghuis weet dat er de komende weken nog het een en ander kan gebeuren bij Ajax. De Amsterdammers moeten financieel ruimte maken en zullen dan ook afscheid gaan nemen van meerdere spelers. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Panathinaikos gaat Berghuis uitgebreid in op zijn toekomstplannen en een mogelijke transfer.


Vidéos OneFootball


“Ik blijf hier sowieso tot na 2 september”, zegt Berghuis stellig. De buitenspeler, die eerder onder meer aan Besiktas werd gelinkt, lijkt hiermee een transfer deze zomer uit te sluiten: “Voor mij wordt het een rustige transferperiode. Ik weet waar ik ben. Na het sluiten van de transfermarkt kijken we hoe en wat.”

Berghuis heeft nog een contract tot medio 2025 in Amsterdam en kan komende zomer dus gratis de club verlaten. De Oranje-international is echter met Ajax in gesprek over een langer verblijf: “Ik heb daar met Alex (Kroes, red.) over gesproken en die gesprekken worden in september weer opgepakt.” Berghuis gaf eerder al het naar zijn zin te hebben bij Ajax en het liefst nog enkele jaren bij de club te willen blijven. De verwachting is dan ook dat de 32-jarige aanvaller voor minstens één jaar zal bijtekenen na deze transferperiode.

De aanvaller liet eerder deze zomer al doorschemeren graag bij Ajax te willen blijven: “Dit jaar zeker wel, ja. Omdat Ajax, hoe zal ik het zeggen... Het kán zo mooi zijn! Het was vorig jaar nog steeds mooi als je opkomt in de Arena met een Ajax-shirt aan, alleen voelde dat af en toe gewoon niet zo. Dat gevoel wil je gewoon weer heel graag terughebben, dat is uiteindelijk waarvoor je voetbalt. Ik hoop dat we dat weer voor elkaar kunnen krijgen.”

In de zomer van 2021 werd Berghuis door Ajax overgenomen van Feyenoord, waar hij tussen 2016 en 2019 120 wedstrijden onder Van Bronckhorst speelde. In de Johan Cruijff ArenA bekroonde hij zijn eerste seizoen met de titelwinst, maar daarna kwam de klad erin bij de Amsterdammers met afgelopen seizoen als dieptepunt. Berghuis kwam in totaal 29 keer in actie in het seizoen 2023/24 (8 goals, 10 assists). Door blessureleed moest de 46-voudig Nederlands international 14 wedstrijden missen.

À propos de Publisher