Slot kan opvolger Alexander-Arnold mogelijk in Eredivisie oppikken | OneFootball

Slot kan opvolger Alexander-Arnold mogelijk in Eredivisie oppikken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 octobre 2024

Slot kan opvolger Alexander-Arnold mogelijk in Eredivisie oppikken

Image de l'article :Slot kan opvolger Alexander-Arnold mogelijk in Eredivisie oppikken
Image de l'article :Slot kan opvolger Alexander-Arnold mogelijk in Eredivisie oppikken

© IMAGO

De kans is groot dat Liverpool na dit seizoen op zoek moet naar een vervanger van Trent Alexander-Arnold. De rechtsback van Liverpool ligt nog tot medio 2025 vast en kan zodoende volgend jaar transfervrij vertrekken. Verschillende grote clubs azen op de handtekening van de Engelsman. Volgens data van SciSports is Sergiño Dest van PSV mogelijk een goede opvolger.


Vidéos OneFootball


Alexander-Arnold wordt al maanden flink in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid. De Madrilenen zagen onlangs Daniel Carvajal voor langere tijd geblesseerd uitvallen en zijn zodoende op zoek naar een vervanger. De 26-jarige verdediger van Liverpool wordt als ideale kandidaat gezien om de ploeg van Carlo Ancelotti te versterken. Ook Barcelona, dat worstelt met de invulling van de rechtsbackpositie sinds het vertrek van huurling João Cancelo, aast op de handtekening van de 31-voudig international.

Dest kan mogelijk een goede vervanger voor hem zijn. De 23-jarige vleugelverdediger liet zondag tegenover Sport blijken graag weer in een van de grote vijf competities van Europa actief te zijn. “Ik voel me erg prettig en ben dankbaar bij PSV, maar ik ben ambitieus en ik zou zeker weer in een van de vijf grote competities van Europa willen spelen. Ik geloof dat ik het niveau daarvoor heb en met hard werken en discipline denk ik dat ik het zonder enige twijfel kan bereiken.”

Volgens de Career Advice Tool van SciSports is Liverpool op dit moment de beste club voor Dest, die bij PSV nog tot medio 2028 vastligt. De Engelse topclub heeft een Club Fit van 81 met de Amerikaans international. Onder trainer Arne Slot kan Dest zich uitstekend ontwikkelen, terwijl ook de formatie en speelstijl van the Reds erg goed bij hem passen. De kans op speeltijd is in de huidige situatie erg klein, maar die gaat natuurlijk omhoog op het moment dat Alexander-Arnold daadwerkelijk vertrekt.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Een groot vraagteken bij de mogelijke transfer van Dest is uiteraard de huidige blessure van de rechtsback. Dest is nog naar verwachting tot februari uitgeschakeld en het is nog afwachten hoe hij terugkomt van zijn blessure. De vleugelverdediger heeft een Skill van 73,5 en een Potential van 81,5, dus in potentie zou hij het niveau van Liverpool uiteindelijk wel moeten bereiken. Dest vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 33,8 miljoen euro.

À propos de Publisher