Simon Mignolet: "Het was een ontlading" | OneFootball

Simon Mignolet: "Het was een ontlading" | OneFootball

Icon: Club Brugge

Club Brugge

·22 mai 2022

Simon Mignolet: "Het was een ontlading"

Image de l'article :Simon Mignolet: "Het was een ontlading"

Simon Mignolet belette Anderlecht een paar keer van scoren in de eerste helft met enkele puike reddingen. Club behaalde hierdoor een 1-1 gelijkspel op de slotspeeldag van de Champions’ play-offs.

“Ik had voor de wedstrijd wel gedacht dat de eerste twintig minuten wat moeilijk gingen zijn voor ons. Anderlecht speelde vrijuit en goed. Gelukkig kon ik de ploeg erin houden en scoorden we op het juiste moment de 1-0. In de tweede helft was het iets meer gecontroleerd, spijtig van dat tegendoelpunt nog. Maar tegelijkertijd hebben we een resultaat gespeeld in de omstandigheden van vandaag. We mogen heel erg blij zijn met de play-offs die we gespeeld hebben, niet enkel ik maar de hele groep. We komen van heel ver en hebben het zelf afgedwongen. Het is dan logisch die veldbestorming, de supporters hebben twee jaar op hun honger blijven zitten. Ik ben heel erg blij dat we met hen hebben kunnen vieren. Het was een ontlading.”


Vidéos OneFootball


Simon Mignolet kreeg een schitterende applausvervanging. “De coach kwam voor de wedstrijd naar me toe met die beslissing. Het is heel erg mooi, ik moet hem bedanken. Niet enkel voor mijn carrière, maar ook voor mijn leven is dit een ervaring die ik altijd met me mee zal dragen. Ik heb al veel meegemaakt, maar dit doet iets met een mens. Dit neemt niemand me meer af. Ik bedankte de fans, ze bleven achter me staan in de moeilijke tijden. Ik ben blij dat ik hen iets terug kon geven. Dat het leek op een afscheid? Daar is het nog te vroeg voor. Dit zorgt net voor meer honger om dit volgend jaar opnieuw te doen. Ik heb getoond dat ik op mijn vierendertigste nog van belang kan zijn en dat ga ik de komende zes, zeven jaar zeker nog doen. Vanaf overmorgen is het terug werken voor de nationale ploeg, daar zijn er nog vier belangrijke wedstrijden. En volgend jaar gaan we terug opnieuw proberen te winnen.” (KN)

Image de l'article :Simon Mignolet: "Het was een ontlading"
À propos de Publisher