Redding nabij voor Vitesse: club heeft investeerder gevonden | OneFootball

Redding nabij voor Vitesse: club heeft investeerder gevonden | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 juin 2024

Redding nabij voor Vitesse: club heeft investeerder gevonden

Image de l'article :Redding nabij voor Vitesse: club heeft investeerder gevonden
Image de l'article :Redding nabij voor Vitesse: club heeft investeerder gevonden

© IMAGO

Vitesse lijkt te kunnen blijven voortbestaan. Omroep Gelderland schrijft dat een Nederlandse investeerder klaarstaat om de club over te nemen. De investeerder, die verder niet bij naam genoemd wordt, is bereid een groot deel van de schulden van de Arnhemmers over te nemen. Ook een buitenlandse investeerder heeft zich gemeld, maar Vitesse wil na de eerdere ervaringen niet opnieuw over de grens zakendoen.


Vidéos OneFootball


De licentiecommissie van de KNVB moet maandag de begrotingen van alle clubs in het betaald voetbal ontvangen. Vitesse is door de schulden, de Russische bemoeienissen en de jaarrekening die niet getekend kon worden echter een 'speciaal geval'. Achter de schermen heeft de club 'heel veel' contact met de commissie.

Image de l'article :Redding nabij voor Vitesse: club heeft investeerder gevonden

© IMAGO - Coley Parry wilde eerder eigenaar van Vitesse worden, maar Vitesse gaf geen goedkeuring voor de overname.

De KNVB eist echter nog altijd dat de banden met Coley Parry verbroken worden en ook de nieuwe investeerder wil dat de problemen uit het verleden opgelost worden. Concreet betekent dat dat de Amerikaan niet meer dan 24,9 procent van de aandelen in handen mag hebben. De KNVB wil daar ook zwart op wit bewijs van zien.

Daarvoor zal Vitessen tot een akkoord moeten komen met Parry. Interim-directeur Edwin Reijntjes omschrijft de situatie als een pressurecooker. "Met andere woorden, onder de hoogste druk moet in korte tijd een oplossing bedacht worden voor een gigantisch probleem. Maar momenteel zwijgt de ervaren bestuurder onder het mom van een broedende kip die je even niet moet storen", zo klinkt het.

Achter de schermen onderhandelen de partijen al maanden met elkaar. Een mogelijkheid is om een WHOA-procedure op te starten. Daarmee kunnen bedrijven die financieel in de problemen zitten schuldeisers verplichten mee te werken aan een onderhands dwangakkoord. Met die procedure kan Parry nog maximaal 30 procent van zijn geleende geld terugkrijgen. De bedoeling is echter om zonder zo'n procedure een oplossing te vinden. Die kost namelijk ook weer kostbare tijd en die heeft Vitesse in feite niet.

De kans dat de licentiecommissie maandag al met een uitspraak komt, wordt 'nihil' genoemd. "De vijf leden van de commissie, vooral juristen, zullen het document van Vitesse eerst bestuderen en de Nederlandse partij checken op onder meer betrouwbaarheid. Er is dus wel sprake van een deadline, maar die is ook weer niet keihard. Komt er geen schikking met Parry, dan kan de licentiecommissie snel tot een besluit komen. En raakt Vitesse de vergunning voor profvoetbal (voorlopig) kwijt." Dat betekent echter nog niet het einde van de club: Vitesse kan nog in hoger beroep bij de KNVB en zou daarna nog naar de burgerrechter kunnen, al heeft dat pad weinig kans van slagen.

À propos de Publisher