Raad van Bestuur ontkent crisissfeer bij RSC Anderlecht: 'Kiezen voor stabiliteit' | OneFootball

Raad van Bestuur ontkent crisissfeer bij RSC Anderlecht: 'Kiezen voor stabiliteit' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·17 septembre 2024

Raad van Bestuur ontkent crisissfeer bij RSC Anderlecht: 'Kiezen voor stabiliteit'

Image de l'article :Raad van Bestuur ontkent crisissfeer bij RSC Anderlecht: 'Kiezen voor stabiliteit'

Vandaag werd een belangrijke Raad van Bestuur bij RSC Anderlecht gehouden, waarbij enkele sleutelpersonen van de club werden verwacht om zich uit te spreken over de toekomst van de club. Dit gebeurde vlak voor de thuiswedstrijd tegen KRC Genk.

CEO Sports Jesper Fredberg was aanwezig, evenals de eigenaren Wouter Vandenhaute en Marc Coucke. Deze vergadering was reeds geruime tijd gepland en stond los van de recente teleurstellingen op het veld.


Vidéos OneFootball


Ondanks de teleurstellende prestaties van de afgelopen weken, verliep de Raad van Bestuur volgens Het Laatste Nieuws in een rustige sfeer. Er was geen sprake van een echt kruisverhoor voor Jesper Fredberg, en de vergadering werd gekenmerkt door een gebrek aan crisissfeer.

Het bestuur van Anderlecht heeft erkend dat de kern van het team niet optimaal uitgebalanceerd is en dat er ruimte is voor verbetering. Toch heeft men besloten om geen onmiddellijke veranderingen door te voeren, zelfs niet bij een eventuele nederlaag vanavond tegen RC Genk. De club kiest voor stabiliteit.

De vraag blijft hoe het publiek zal reageren op de prestaties van het team, vooral als er tegen Genk wordt verloren. De relatie tussen het bestuur en de supporters kan onder druk komen te staan, vooral als de resultaten tegenvallen zoals al eerder in het verleden het geval was.

Ondanks het ‘slechte’ spel staat paars-wit voorlopig op een vierde plaats in de Jupiler Pro League. Het mist reeds belangrijke spelers als Jan Vertonghen en Thorgan Hazard.

À propos de Publisher