PSV moet ondanks nieuws uit Italië alsnog vrezen voor toptransfer Jerdy Schouten | OneFootball

PSV moet ondanks nieuws uit Italië alsnog vrezen voor toptransfer Jerdy Schouten | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 juin 2024

PSV moet ondanks nieuws uit Italië alsnog vrezen voor toptransfer Jerdy Schouten

Image de l'article :PSV moet ondanks nieuws uit Italië alsnog vrezen voor toptransfer Jerdy Schouten
Image de l'article :PSV moet ondanks nieuws uit Italië alsnog vrezen voor toptransfer Jerdy Schouten

© IMAGO

Hakan Calhanoglu maakte onlangs bekend dat hij, ondanks interesse van Bayern München, langer bij Inter blijft. De dertigjarige middenvelder maakte in 2021 de omstreden overstap van AC Milan naar de aartsrivaal en groeide bij Inter uit tot een van de beste middenvelders in Europa. Indien hij zou vertrekken, zou Jerdy Schouten van PSV mogelijk in beeld komen bij de Milanezen. Een transfer van de Oranje-international lijkt echter nog altijd niet uitgesloten.


Vidéos OneFootball


"In het kader van de recente geruchten die in de media circuleren, wil ik graag graag van deze gelegenheid gebruik maken om de situatie uit te leggen", schreef de Turks international, die met zijn land actief is op het EK, op zijn socialmediakanalen. “Ik ben ontzettend blij bij Inter. De relatie die ik deel met de club en onze ongelooflijke fans is echt speciaal."

Image de l'article :PSV moet ondanks nieuws uit Italië alsnog vrezen voor toptransfer Jerdy Schouten

© IMAGO - Hakan Calhanoglu vertrekt hoogstwaarschijnlijk niet bij Inter.

"Samen hebben we mooie dingen bereikt. En ik ben heel blij dat ik in de toekomst nog meer prijzen met Inter kan winnen", hint hij duidelijk op een langer verblijf. Calhanoglu is echter voorlopig volledig geconcentreerd op het EK. "Op dit moment ben ik gefocust op het brengen van vreugde aan de mensen in mijn land.” Calhanoglu ligt tot medio 2027 vast in Milaan.

Met het statement lijkt een transfer van Calhanoglu helemaal uitgesloten. Italiaanse media meldden eerder dat Inter Schouten van PSV op de lijst met mogelijke vervangers van Calhanoglu had gezet. Die transfer lijkt daardoor eveneens geen doorgang te vinden. Bayern zal op zoek moeten naar een alternatief en in die zoektocht zou men volgens de data van SciSports goed kunnen uitkomen bij niemand minder dan Schouten.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

De balveroveraar van PSV heeft een zeer hoge Club Fit van liefst 87 bij Bayern. In München zou hij zich goed kunnen ontwikkelen en zeer veel uitzicht hebben op speeltijd. Ook de formatie en speelstijl van der Rekordmeister past goed bij de 27-jarige rechtspoot, die in het verleden actief was bij Excelsior en Bologna. Atlético Madrid staat op de tweede plek, met een Club Fit van 84.

De komst van Schouten bij Bayern zou ook in de algehele strategie passen die de club momenteel voert. Volgens BILD wil Bayern namelijk bezuinigen op het salarishuis. Daardoor mogen grootverdieners als Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Kingsley Coman en Matthijs de Ligt vertrekken. Schouten zal ongetwijfeld akkoord gaan met een lager salaris dan de huidige grootverdieners van Bayern, zeker ten opzichte van Kimmich, de speler die hij mogelijk kan vervangen.

À propos de Publisher