PSV hoopt international met Feyenoord-verleden los te kunnen weken bij Anderlecht | OneFootball

PSV hoopt international met Feyenoord-verleden los te kunnen weken bij Anderlecht | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 juillet 2024

PSV hoopt international met Feyenoord-verleden los te kunnen weken bij Anderlecht

Image de l'article :PSV hoopt international met Feyenoord-verleden los te kunnen weken bij Anderlecht
Image de l'article :PSV hoopt international met Feyenoord-verleden los te kunnen weken bij Anderlecht

© IMAGO

Majeed Ashimeru staat op de verlanglijst van PSV, meldt Het Nieuwsblad. De 26-jarige speler van Anderlecht kende een aantal teleurstellende seizoenen in België, waarin hij veelal kampte met blessures. Hoewel de Ghanees niet hoeft te vertrekken uit Brussel, hoopt PSV hem te kunnen verleiden tot een overstap.


Vidéos OneFootball


Het is geen geheim dat PSV op de achtergrond op zoek is naar een nieuwe middenvelder. Joey Veerman en Jerdy Schouten kenden een uitstekend seizoen, waarbij laatstgenoemde ook op het EK indruk wist te maken. De kans is dan ook groot dat minstens één van hen PSV zal verlaten deze zomer middels een transfer richting de absolute top van Europa.

Om die reden kijkt directeur voetbalzaken Earnest Stewart al om zich heen voor mogelijke opvolgers. In deze zoektocht is de naam van Ashimeru genoteerd. De negenvoudig international begon zijn loopbaan in de Ghanese jeugdopleiding van Feyenoord Fetteh, alvorens hij in 2017 de stap naar RB Salzburg maakte. Na vier jaar in Oostenrijk te hebben gespeeld, betaalde Anderlecht in 2021 een bedrag van anderhalf miljoen euro om de middenvelder los te weken bij RB Salzburg.

Een succes is de komst van Ashimeru naar Brussel tot nu toe niet. De middenvelder staat inmiddels al drie jaar onder contract bij de Belgische topclub, maar wist nog geen enkele prijs met Anderlecht te winnen. Daarnaast zijn de statistieken van Ashimeru ook niet om naar huis te schrijven. Hoewel de spelverdeler in zijn eerste jaren nog regelmatig in actie kwam, moest de middenvelder afgelopen seizoen voornamelijk vanaf de tribune toekijken door blessureleed. Slechts zes wedstrijden kwam Ashimeru afgelopen seizoen in de Jupiler Pro League in actie.

Ondanks dat Ashimeru amper indruk heeft weten te maken in België, staat zijn naam genoteerd bij PSV: “Er is wel wat interesse uit Duitsland en PSV kent de speler ook, maar Ashimeru is graag in Brussel”, schrijft de krant. “Eén van zijn grote doelen is om in België eindelijk eens een seizoen te kennen met een 30-tal matchen op niveau.” Anderlecht lijkt echter niet van plan om mee te werken aan een vertrek van de middenvelder. Ashimeru, mits fit, zou een uitstekende aanvulling op de selectie zijn en kan dan ook een nieuw contract tegemoet zien in Brussel. De middenvelder ligt nu nog tot medio 2025 vast en kan dus komend jaar gratis de deur uitlopen. Op dit moment beschikt Ashimeru over een Estimated Transfer Value van 800.000 euro.

À propos de Publisher