Promovendus blijft stunten in Super League: nu ook Gent voor de bijl | OneFootball

Promovendus blijft stunten in Super League: nu ook Gent voor de bijl | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·14 septembre 2024

Promovendus blijft stunten in Super League: nu ook Gent voor de bijl

Image de l'article :Promovendus blijft stunten in Super League: nu ook Gent voor de bijl

De vrouwen van KVC Westerlo begonnen dit seizoen als absolute underdog aan de nieuwe jaargang. De nieuwkomer in de Super League is echter heel goed aan het seizoen begonnen.

Tegen RSC Anderlecht werd op de eerste speeldag nog wat leergeld betaald, maar op speeldag 2 was er al een verrassende overwinning tegen de KRC Genk Ladies. En op dat elan zijn ze nu verder gegaan.


Vidéos OneFootball


2-0 overwinning tegen Gent

Na een 1-2 zege in Genk werd nu zelfs voor het eerst de nul gehouden. Een knappe clean sheet zo ook meteen voor de 15-jarige Alyssa Van De Poel. Die is fantastische debuutweken aan het beleven.

De Kemphanen staan met 6 op 9 helemaal tussen de mensen met oog op wie weet zelfs play-off 1. Tegen KAA Gent wonnen ze met 2-0 en kwamen ze eigenlijk zelfs niet eens echt in de problemen.

6 op 9 voor Westerlo

Hanne Merkelbach had er vrij snel 1-0 van gemaakt, nog voor het halfuur was het via de stip zelfs al 2-0. Aster Janssens bleef koel oog in oog met doelvrouw Riet Maes van de Buffalo's.

De bezoeksters probeerden nog een en ander recht te zetten, maar dat zou niet meer lukken. Westerlo kom zo met 6 op 9 naast KAA Gent in de stand.

À propos de Publisher