Pierre van Hooijdonk snapt niets van Ajax: 'De logica is ver te zoeken' | OneFootball

Pierre van Hooijdonk snapt niets van Ajax: 'De logica is ver te zoeken' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 septembre 2024

Pierre van Hooijdonk snapt niets van Ajax: 'De logica is ver te zoeken'

Image de l'article :Pierre van Hooijdonk snapt niets van Ajax: 'De logica is ver te zoeken'
Image de l'article :Pierre van Hooijdonk snapt niets van Ajax: 'De logica is ver te zoeken'

© Videostill NOS

Pierre van Hooijdonk snapt niets van de keuze van Ajax om Wout Weghorst aan te trekken. De 32-jarige spits verruilde Burnley deze zomer voor de club uit Amsterdam. Trainer Francesco Farioli had echter al Brian Brobbey, Chuba Akpom en Julian Rijkhoff in zijn gelederen. Daardoor zet Van Hooijdonk vraagtekens bij de noodzaak om Weghorst aan te trekken.


Vidéos OneFootball


"Ik voorzie wel problemen", zegt de oud-spits in gesprek met de NOS. "De keuze om Weghorst te halen, mist elke vorm van beleid. De logica is ver te zoeken. Temeer omdat Brobbey heeft bewezen onomstreden te zijn. Ook op basis van vorig jaar al wel. Hij was een van de weinige lichtpuntjes."

Brobbey was vorig jaar een van de weinige spelers die zich aan de malaise wist te onttrekken bij Ajax, dat uiteindelijk op de vijfde plaats eindigde in de Eredivisie. In 43 duels wist hij liefst 22 keer het net te vinden en 12 assists te leveren. Daarmee was hij vorig seizoen topscorer van de club, boven Chuba Akpom (vijftien goals) en Steven Bergwijn (dertien treffers).

Brobbey blonk vorige week ook uit in de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland (2-2). Van Hooijdonk vindt dat de 22-jarige aanvaller altijd eerste keus moet zijn. "Brobbey is de jonge jongen, die zou altijd voorrang moeten krijgen. En ja, dan heb je twee mannen op de reservebank zitten die allebei niet op een andere positie kunnen spelen."

De oud-international van Oranje ziet het ook als mogelijkheid om met twee spitsen te spelen. "Ja, misschien wel. Als je daarmee de kikkers wat makkelijker in de kruiwagen houdt, dan is dat een goed alternatief. Maar ja, een buitenlandse trainer die met twee spitsen bij Ajax gaat spelen... ik hoor de kettingzaag hier al ronken."

À propos de Publisher