Opvallend: Merih Demiral betreedt veld, Oranje-international stapt meteen op hem af | OneFootball

Opvallend: Merih Demiral betreedt veld, Oranje-international stapt meteen op hem af | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·6 juillet 2024

Opvallend: Merih Demiral betreedt veld, Oranje-international stapt meteen op hem af

Image de l'article :Opvallend: Merih Demiral betreedt veld, Oranje-international stapt meteen op hem af

Merih Demiral is zaterdagavond vanwege een schorsing niet van de partij bij het kwartfinaleduel op het EK tussen Nederland en Turkije. Opvallend is dat de Turkse centrumverdediger ongeveer een uur voor de aftrap wel op het veld verscheen van het Olympiastadion en daarbij meteen werd begroet door een speler van het Nederlands elftal.

Demiral gidste Turkije afgelopen dinsdag met twee doelpunten voorbij Oostenrijk (1-2). Na een van zijn treffers maakte hij met zijn handen een wolvengebaar, welk gebaar in Turkije bekend staat als het gebaar voor De Grijze Wolven, een rechts-nationalistische groepering. Demiral werd voor twee duels geschorst door de UEFA, waardoor hij het kwartfinaleduel van zaterdagavond met Oranje (21.00 uur) moet missen.


Vidéos OneFootball


Desalniettemin verscheen Demiral zaterdagavond vlak voor het elftal samen met zijn ploeggenoten het veld van Olympiastadion. Bij het betreden van het veld, werd Demiral innig gegroet door Matthijs de Ligt. De verdediger van het Nederlands elftal kent Demiral van hun gezamenlijke periode bij Juventus, vanaf 2019 drie jaar.

À propos de Publisher