Ontslag niet uitgesloten voor Erik ten Hag bij nederlaag zondag: 'Dan kan de boel ontploffen' | OneFootball

Ontslag niet uitgesloten voor Erik ten Hag bij nederlaag zondag: 'Dan kan de boel ontploffen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 septembre 2024

Ontslag niet uitgesloten voor Erik ten Hag bij nederlaag zondag: 'Dan kan de boel ontploffen'

Image de l'article :Ontslag niet uitgesloten voor Erik ten Hag bij nederlaag zondag: 'Dan kan de boel ontploffen'
Image de l'article :Ontslag niet uitgesloten voor Erik ten Hag bij nederlaag zondag: 'Dan kan de boel ontploffen'

© IMAGO

Wim Kieft ziet de toekomst van Erik ten Hag bij Manchester United somber in. De Nederlandse oefenmeester speelde afgelopen dinsdag met 1-1 gelijk tegen FC Twente en zag de druk op hem weer toenemen. Kieft schrijft in zijn column voor De Telegraaf dat de toekomst van Ten Hag in de handen ligt van een x-aantal spelers bij Manchester United.


Vidéos OneFootball


Het proces staat bovenaan, zegt Ten Hag altijd bij Manchester United. Toch is het volgens Kieft nog maar de vraag hoelang Ten Hag onderdeel is van dat zogeheten proces: "Of hij dat allemaal zelf gaat meemaken, moet je maar afwachten. In de Champions League een zeperd oplopen, valt nog te accepteren, maar in de Europa League… Terwijl je op dat podium je status nog enigszins kan waarmaken."

Het gelijkspel tegen FC Twente heeft het vertrouwen in Ten Hag niet goed gedaan ziet Kieft: "Dan zou je juist denken dat Ten Hag en zijn spelers de Europa League gebruiken om flink gas te geven en FC Twente op te rollen, zodat je met een goed gevoel Tottenham Hotspur kan ontvangen. Nu kan de boel zomaar weer ontploffen als het resultaat tegenvalt zondag."

Kieft is dan ook van mening dat een groot deel van het probleem ligt bij de afgelopen transferperiode: "Als je objectief kijkt, moet je ook constateren dat Ten Hag afgelopen zomer niet echte topspelers naar Old Trafford heeft weten te halen. Terwijl hij al niet de beschikking had over wereldtoppers zoals wel het geval is bij zijn collega’s van Manchester City en Arsenal."

Manchester United spendeerde 214,5 miljoen euro op de transfermarkt voor spelers als Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en Joshua Zirkzee. Laatstgenoemde heeft voormalig spits Kieft nog niet weten te overtuigen: "Aan Joshua Zirkzee zag je opnieuw dat hij goed kan voetballen, maar hij is er nog lang niet. Vooral qua afwerking mist hij nog iets. Tegen FC Twente was het wederom niet overtuigend of kwam hij te laat. Speelt hij meer duels voor Manchester United, dan kan die afwerking verbeteren."

Kieft ziet dan ook dat Zirkzee momenteel tekortkomt voor de Europese top: "Dat Manchester United het met Zirkzee moet doen, zegt dat het de club maar niet lukt om bij de top aan te haken. Het lot van Ten Hag in Manchester ligt in handen van veel van deze jongens waarvoor hijzelf heeft gekozen. Niet direct een geruststellende gedachte. Hij zal er niet rustiger van gaan slapen."

À propos de Publisher