Club Brugge

·8 avril 2023

NXT verliest met het kleinste verschil van Lierse

Image de l'article :NXT verliest met het kleinste verschil van Lierse

NXT verliest nipt van Lierse. Dani Pérez slikte vroeg in de eerste helft een rode kaart waardoor de thuisploeg meteen in de moeilijkheden kwam. In de tweede helft kon Van Acker de eerste en enige goal maken van de wedstrijd. 0-1

In vergelijking met de wedstrijd vorige week tegen Lierse startte Club NXT met vier wijzigingen. Lenn De Smet, De Roeve, Servais en Cuevas maakten plaats voor Nusa, Sandra, Talbi en Sabbe. NXT kon dus op heel wat sterkhouders rekenen.

De wedstrijd begon zeer evenwichtig in The Nest. Beide ploegen gingen voor de controle van het balbezit zonder veel risico te nemen. Na tien minuten kwam dat evenwicht wel zwaar in het gedrang. Dani Pérez gaf een elleboogstoot aan Raemaekers en kreeg zonder pardon een rode kaart voorgeschoteld. Een domper voor NXT.

Ondanks de vroege rode kaart kon Lierse niet echt profiteren van de situatie. Het had wel kansen, maar dankzij een sterke Shinton bleven de bordjes gelijk bij de rust.

Na de pauze begon Lierse sterk aan de tweede helft met grote kansen die net geen doelpunt opleverden. De verdediging van NXT speelde ook een sterk begin. Na een kwartier werd de druk iets te veel voor NXT. Van Acker kwam alleen voor doel en schoof de bal in de onderhoek. 0-1 voor de bezoekers.

Na het doelpunt viel de wedstrijd stil. Het tempo kreeg een flinke dreun en we zagen vooral een wedstrijd met veel duels.

De laatste tien minuten kwam NXT opzetten. Talbi nam het voortouw om nog een slotoffensief in te zetten. NXT streed nog tot het eind, maar kon niet meer scoren. Lierse wint met het kleinste verschil tegen NXT. 0-1.