Mokerslag voor Vitesse: KNVB trekt proflicentie van Arnhemse club in | OneFootball

Mokerslag voor Vitesse: KNVB trekt proflicentie van Arnhemse club in | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 juin 2024

Mokerslag voor Vitesse: KNVB trekt proflicentie van Arnhemse club in

Image de l'article :Mokerslag voor Vitesse: KNVB trekt proflicentie van Arnhemse club in
Image de l'article :Mokerslag voor Vitesse: KNVB trekt proflicentie van Arnhemse club in

© IMAGO

De licentiecommissie heeft besloten de proflicentie van Vitesse in te trekken. De Arnhemse club heeft vorige week maandag een niet-dekkende begroting ingeleverd en voldoet op meerdere punten niet aan de eisen van de KNVB. Zo heeft men nog geen akkoord weten te bereiken met ING over het openhouden de bankrekening gedurende het hele seizoen en is ook de accountantsrelatie met BDO nog niet hersteld.


Vidéos OneFootball


Vitesse had tot maandag de tijd om de vereiste stukken bij de licentiecommissie in te leveren. De club heeft de afgelopen maanden meermaals uitstel gekregen. Op 17 mei gaf men Vitesse meer tijd na de 'positieve ontwikkelingen rondom de overdracht van aandelen aan een onafhankelijke stichting'. De deadline werd op 17 juni gezet, zodat de Arnhemmers de tijd zouden hebben om naar een nieuwe eigenaar te zoeken. "Langer uitstel is onmogelijk vanwege de naderende start van het nieuwe voetbalseizoen", stelt de KNVB.

Langer uitstel is onmogelijk vanwege de naderende start van het nieuwe voetbalseizoen

- De KNVB verklaart waarom de proflicentie van Vitesse ingetrokken wordt

De laatste dagen is er veel geschreven over een mogelijke nieuwe eigenaar van Vitesse. Maandag meldde het Algemeen Dagblad nog dat Guus Franke, de beoogde nieuwe eigenaar, een akkoord had bereikt met Coley Parry, bij wie Vitesse een schuld van 14,3 miljoen euro heeft. "In de media is de afgelopen dagen veel bericht over een mogelijke nieuwe aandeelhouder. Er is door Vitesse beperkt documentatie aangeleverd bij de licentiecommissie maar die bleek onvoldoende", zegt de KNVB daarover.

De Telegraaf weet dat Vitesse tegen het besluit in beroep zal gaan. Dat gaat twee tot drie weken duren, schrijft clubwatcher Jeroen Kapteijns. "Het goede nieuws voor Vitesse is, dat de commissie van beroep zich over een nieuw ontstane situatie kan buigen en dat niet louter gekeken wordt of de gang van zaken bij de licentiecommissie procedureel juist is geweest. Dat houdt in dat een oplossing, die tussen nu en het beoordelingsmoment door de commissie van beroep wordt bereikt nog meegenomen zal worden."

Franke, die handelt namens het Zwitserse Axiom Partners, is bereid garant te staan voor het tekort voor komend seizoen. Franke was eerder in de running om samen met de Amerikaan Frank McCourt Vitesse over te nemen. Die haakte echter af door de grote hoeveelheid publiciteit, onthulde algemeen directeur Edwin Reijntjes. "Los van het feit dat er een verschil van inzicht was tussen Parry en deze partij, was een andere hele belangrijke reden dat álles hier op straat ligt", vertelde hij. "Dat is echt heel, heel, heel slecht voor de club. Deze partij is echt afgehaakt met: 'Joh, ik heb een reputatie, ik wil dit niet, hier ligt alles op straat. Ik stop ermee'." McCourt is inmiddels niet meer in beeld voor een oplossing. Franke wil nu alleen door te gaan en is ook bereid om garant te staan voor het tekort op de begroting.

À propos de Publisher