Moet Tedesco bondscoach blijven na dit EK? Johan Boskamp geeft zeer duidelijk antwoord | OneFootball

Moet Tedesco bondscoach blijven na dit EK? Johan Boskamp geeft zeer duidelijk antwoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·5 juillet 2024

Moet Tedesco bondscoach blijven na dit EK? Johan Boskamp geeft zeer duidelijk antwoord

Image de l'article :Moet Tedesco bondscoach blijven na dit EK? Johan Boskamp geeft zeer duidelijk antwoord

Het EK van de Rode Duivels zit er vroeger op dan gehoopt. Bondscoach Domenico Tedesco krijgt heel wat kritiek, al vindt Johan Boskamp dat wat raar.

De Rode Duivels kunnen moeilijk van een geslaagd EK spreken. Na 4 op 9 te halen in de groepsfase met Slovakije, Oekraïne en Roemenië volgde al snel de uitschakeling tegen Frankrijk in de achtste finales.


Vidéos OneFootball


Er wordt heel wat gepraat en geschreven over bondscoach Tedesco en zijn positie. Johan Boskamp heeft er een heel duidelijke mening over. Van hem mag Tedesco gewoon blijven.

"Ze hebben hem toch nog maar net een contractverlenging gegeven, of niet soms?", begint hij bij Het Belang van Limburg. "En vanuit de spelersgroep hoor je ook geen slecht woord over hem. Waarom zou je hem dan moeten ontslaan?"

"Ik heb het opgezocht. Hij is achttien wedstrijden bondscoach en hij heeft er daar maar twee van verloren", gaat Boskamp verder. "Drie weken geleden riep het hele land nog Hosanna als zijn naam werd genoemd en nu kan hij er plots niets meer van? Kom op, joh! Je kan toch niet van de ene dag op de andere in een slechte coach veranderen?"

Indruk heeft de bondscoach wel niet gemaakt, dat geeft ook Boskamp toe. "Als team heeft België gewoonweg te weinig laten zien. Meestal omdat de afstand tussen De Bruyne en de aanval veel te groot was. Dan kan je Tedesco inderdaad wel aanwrijven. Maar uit principe zal ik nooit om het ontslag van een trainer roepen. Ik ben geen potenzager. Ik heb zelf veel te vaak in diezelfde positie gestaan."

À propos de Publisher