Matthijs de Ligt zet zinnen op megatransfer naar Engelse top | OneFootball

Matthijs de Ligt zet zinnen op megatransfer naar Engelse top | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 juin 2024

Matthijs de Ligt zet zinnen op megatransfer naar Engelse top

Image de l'article :Matthijs de Ligt zet zinnen op megatransfer naar Engelse top
Image de l'article :Matthijs de Ligt zet zinnen op megatransfer naar Engelse top

© IMAGO

Matthijs de Ligt is op weg naar de uitgang bij Bayern München, dat donderdag de komst van Hiroki Ito bevestigde. Eerder had de Nederlandse centrale verdediger al te horen kregen dat hij mocht vertrekken bij de Duitse topclub en volgens Engelse media heeft zijn management hem aangeboden aan de voltallige top van de Premier League. Een hereniging tussen De Ligt en Erik ten Hag lijkt volgens eerdere berichtgeving echter uitgesloten.


Vidéos OneFootball


De Ligt kende een teleurstellend seizoen met Bayern, dat naast de landstitel greep en ook de nationale beker niet wist te winnen. De 24-jarige mandekker kon daarnaast ook zijn stempel niet drukken bij der Rekordmeister en kwam slechts 30 keer in actie afgelopen jaar. De Ligt moest onder meer dertien duels aan zich voorbij laten gaan wegens blessureleed.

Recentelijk werd bekend dat De Ligt samen met onder anderen Noussair Mazraoui tot de spelers behoort die op de nominatie staan om komende zomer verkocht te worden door Bayern. De rechtsbenige stopper heeft volgens Engelse media niets aan het toeval overgelaten en heeft zijn management de opdracht gegeven om voor hem een club uit de top van de Premier League uit te zoeken.

De Ligt is naar verluidt aangeboden bij Arsenal, Chelsea, Liverpool en Newcastle United. Het is niet bekend welke vraagprijs Bayern aanhoudt voor ex-speler van Ajax, die nog tot medio 2027 vastligt in Zuid-Duitsland. De Ligt maakte in de zomer van 2022 voor 67 miljoen euro de overstap van Juventus naar Bayern en vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 50,6 miljoen euro.

Naast de bovengenoemde clubs heeft het management van De Ligt ook aangeklopt bij Manchester United. Donderdag meldde journalist Ben Jacobs echter dat de club van Ten Hag naar alle waarschijnlijkheid geen poging zal wagen om de mandekker aan te trekken. De Ligt zou naar verluidt te duur zijn voor Manchester United.

À propos de Publisher