Manchester United telt 60 miljoen euro neer voor gewenste middenvelder | OneFootball

Manchester United telt 60 miljoen euro neer voor gewenste middenvelder | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 août 2024

Manchester United telt 60 miljoen euro neer voor gewenste middenvelder

Image de l'article :Manchester United telt 60 miljoen euro neer voor gewenste middenvelder
Image de l'article :Manchester United telt 60 miljoen euro neer voor gewenste middenvelder

© IMAGO

Manchester United heeft groen licht gekregen vanuit Paris Saint-Germain voor de komst van Manuel Ugarte, zo weet FootballTransfers. De 23-jarige middenvelder stond al langere tijd op het verlanglijstje van de Engelse topclub, dat eerder al een persoonlijk akkoord had bereikt met de speler. Ugarte zal op korte termijn gepresenteerd worden als nieuwste aanwinst.


Vidéos OneFootball


Het avontuur van Ugarte bij PSG zit er al na een seizoen op. Nadat hij vier jaar geleden neerstreek in Portugal en vervolgens door Sporting Portugal voor 24,5 miljoen euro werd opgepikt bij Famalicão, sloeg de Franse topclub vorig jaar voor zestig miljoen euro toe. Ugarte kwam vorig seizoen 37 keer in actie voor PSG, waar hij alleen goed was voor twee assists.

Manchester United zette al vroeg zijn zinnen op de komst van Ugarte, die vorige maand al volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano een persoonlijk akkoord bereikte met the Red Devils. PSG is nu ook akkoord gegaan met de transfersom voor de Uruguayaan, die voor een vast bedrag van vijftig miljoen euro wordt overgenomen door Manchester United. Dit kan middels bonussen nog oplopen tot zestig miljoen euro.

Ugarte was voor Manchester United de enige optie als versterking voor het middenveld. Er gingen geruchten rond over een eventuele hereniging tussen Frenkie de Jong en Erik ten Hag, maar hier klopt volgens de laatste berichtgeving niets van. De verwachting is dat de Nederlandse oefenmeester voor vrijdag zijn gewenste middenvelder bij zijn selectie heeft, daar Ugarte dinsdagmiddag medisch gekeurd zal worden.

Manchester United heeft er deze zomer geen gras over laten groeien op de transfermarkt. The Mancunians gaven in totaal al 164,5 miljoen euro uit aan versterkingen, waaronder Leny Yoro, Matthijs de Ligt, Joshua Zirkzee en Noussair Mazraoui. Door de komst van Ugarte komen totale transferuitgaven van Manchester United boven de 200 miljoen euro te liggen.

À propos de Publisher