Manchester United op poleposition voor Oranje-international van 40 miljoen euro | OneFootball

Manchester United op poleposition voor Oranje-international van 40 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 mai 2024

Manchester United op poleposition voor Oranje-international van 40 miljoen euro

Image de l'article :Manchester United op poleposition voor Oranje-international van 40 miljoen euro
Image de l'article :Manchester United op poleposition voor Oranje-international van 40 miljoen euro

© IMAGO

Jeremie Frimpong heeft besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan en aan het einde van het seizoen te vertrekken bij Bayer Leverkusen. De vleugelverdediger heeft een afkoopclausule ter waarde van veertig miljoen euro in zijn contract staan, die zal vervallen aan het begin van het Europees Kampioenschap in Duitsland. Manchester United heeft volgens BILD de beste papieren om hem in te lijven.


Vidéos OneFootball


Frimpong wordt al geruime tijd in verband gebracht met een vertrek bij Leverkusen. Hij leek vorig jaar al een lucratieve transfer te gaan maken, maar uiteindelijk tekende de tweevoudig Oranje-international een nieuw contract tot medio 2028 met een afkoopclausule ter waarde van veertig miljoen euro. Daardoor zal de kersverse Duitse landskampioen niet kunnen onderhandelen als de clausule geactiveerd wordt.

United is geïnteresseerd door het waarschijnlijke vertrek van Aaron Wan-Bissaka. De 26-jarige Engelsman heeft een contract tot de zomer van 2025 in Manchester en is geen onbetwiste basisspeler bij United, hoewel hij de laatste negen Premier League-wedstrijden in verband met blessures aan de aftrap stond. Inter volgt de verrichtingen van de rechtsback op de voet.

Frimpong is bezig aan een fantastisch seizoen bij Leverkusen, dat voor het eerst in de clubgeschiedenis de Duitse landstitel binnensleepte en al vijftig wedstrijden ongeslagen is. De 23-jarige rechtspoot heeft zelf een flink aandeel in het succes van die Werkself: in 44 duels kwam de back tot 14 goals en 12 assists. Zijn Estimated Transfer Value (ETV) wordt geschat op 42,8 miljoen euro.

Manchester is voor Frimpong geen onbekende stad. De mandekker bracht liefst negen jaar door in de jeugdopleiding van Manchester City, dat hem in de zomer van 2019 aan Celtic verkaste. Anderhalf jaar later maakte hij voor elf miljoen euro de overstap naar Bayer Leverkusen. Eerder werd hij ook al in verband gebracht met een overstap naar Bayern München.

À propos de Publisher