Manchester United krijgt groen licht voor twee toptransfers na gesprekken met Erik ten Hag | OneFootball

Manchester United krijgt groen licht voor twee toptransfers na gesprekken met Erik ten Hag | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·7 juillet 2024

Manchester United krijgt groen licht voor twee toptransfers na gesprekken met Erik ten Hag

Image de l'article :Manchester United krijgt groen licht voor twee toptransfers na gesprekken met Erik ten Hag
Image de l'article :Manchester United krijgt groen licht voor twee toptransfers na gesprekken met Erik ten Hag

© IMAGO

Manchester United heeft groen licht gekregen voor de transfers van Joshua Zirkzee en Matthijs de Ligt, weet Fabrizio Romano. De spelers van respectievelijk Bologna en Bayern München hebben een persoonlijk akkoord met de Engelse topclub na gesprekken met hoofdtrainer Erik ten Hag. Ook de commissie voor de zaakwaarnemer van Zirkzee, Kia Joorabchian, vormt geen struikelblok.


Vidéos OneFootball


United zal nu met beide clubs om tafel gaan om een deal over de transfers te sluiten. De verwachting is dat er met zowel Bayern als Bologna snel een akkoord zal worden gesloten: Bayern wil graag af van De Ligt om salariskosten te besparen, terwijl Zirkzee een ontsnappingsclausule van veertig miljoen euro heeft. United lijkt van plan om die clausule te activeren.

Eerder leek Zirkzee nog op weg naar AC Milan. Meerdere media in Italië, waaronder Sky Sport en Sportitalia, meldden in juni dat de spits van Bologna op het punt stond om naar Milan te verhuizen. De commissie voor Joorabchian bleek echter een sta-in-de-weg: de belangenbehartiger eiste tien miljoen euro, een bedrag dat Milan niet bereid was te betalen.

Bij Milan lijkt men door het mislopen van Zirkzee weer de pijlen te richten op de komst van Santiago Giménez. Feyenoord wil volgens Corriere dello Sport liefst vijftig miljoen euro hebben voor de aanvaller, die tot medio 2027 vastligt in Rotterdam. Dat is een stuk meer dan de vraagprijs die eerder gemeld werd door FOX Sports Mexico: het Mexicaanse medium schreef dat Feyenoord een bod van tussen de 30 en 35 miljoen euro zou accepteren.

De Ligt

Manchester United meldde zich met een openingsbod van zo'n veertig miljoen euro bij Bayern voor De Ligt, terwijl de Duitse topclub meer dan vijftig miljoen euro wil ontvangen voor de Nederlander. Inmiddels is der Rekordmeister bereid om de 24-jarige verdediger voor vijftig miljoen euro inclusief clausules en een doorverkooppercentage te laten gaan. Ten Hag heeft intern al laten weten dolgraag opnieuw te willen samenwerken met De Ligt.

De Duitse journalist Christopher Michel wist eerder te melden dat de Oranje-international voor zo'n vijftien miljoen euro op de loonlijst staat bij Bayern München, terwijl the Red Devils minder dan twaalf miljoen euro per jaar willen bieden. Een akkoord lijkt echter alsnog op handen: Rafaela Pimenta, de zaakwaarnemer van De Ligt, onderhandelt momenteel alleen met Manchester United.

À propos de Publisher