Luijckx wijst naar Ajacied: 'Had bij PSV meer waarde gehad dan Veerman en Schouten' | OneFootball

Luijckx wijst naar Ajacied: 'Had bij PSV meer waarde gehad dan Veerman en Schouten' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 septembre 2024

Luijckx wijst naar Ajacied: 'Had bij PSV meer waarde gehad dan Veerman en Schouten'

Image de l'article :Luijckx wijst naar Ajacied: 'Had bij PSV meer waarde gehad dan Veerman en Schouten'
Image de l'article :Luijckx wijst naar Ajacied: 'Had bij PSV meer waarde gehad dan Veerman en Schouten'

© Videostill ESPN

Kees Luijckx vindt dat Ajax-middenvelder Jordan Henderson niet misstaan had op het middenveld van PSV in de uitwedstrijd tegen Juventus. De Eindhovenaren gingen dinsdag in Turijn met 3-1 onderuit tegen de Italiaanse topclub. Joey Veerman en Jerdy Schouten wisten beiden hun stempel niet te drukken in het treffen met la Vecchia Signora.


Vidéos OneFootball


“Ik denk dat Henderson in een wedstrijd als tegen Juventus misschien wel meer waarde had gehad dan Veerman, dat lijkt me duidelijk, maar ook wel dan Schouten”, begint de analist in het programma Voetbalpraat van ESPN. Hij benadrukt vervolgens dat hij Schouten wel een geweldige speler vindt. “Maar Henderson is wel een speler die weet op bepaalde momenten wat er nodig is. Dat heb ik gemist bij PSV.”

Luijckx vindt dat de spelers van PSV met meer gif hadden mogen spelen. “Gewoon een keertje doorlopen, iemand aanpakken”, stelt Luijckx. “Laten voelen dat je er bent. Daar is Henderson goed in.” Bram van Polen onderstreept de woorden van zijn tafelgenoot. “Hij leest dat gewoon vanuit zijn ervaring. Hij weet gewoon wat er nodig is in dat soort wedstrijden.”

Henderson, 34 jaar, maakte in de zomer van 2011 de overstap naar Liverpool, dat hem voor achttien miljoen euro overnam van Sunderland. Uiteindelijk zou de Engelsman liefst 492 duels voor de Engelse topclub spelen, waarin hij 33 keer scoorde en 59 goals voorbereidde. Henderson won met the Reds onder meer de FA Cup, de Premier League en de Champions League.

À propos de Publisher