Lieveling van Maurice Steijn staat voor terugkeer in Eredivisie | OneFootball

Lieveling van Maurice Steijn staat voor terugkeer in Eredivisie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·5 septembre 2024

Lieveling van Maurice Steijn staat voor terugkeer in Eredivisie

Image de l'article :Lieveling van Maurice Steijn staat voor terugkeer in Eredivisie
Image de l'article :Lieveling van Maurice Steijn staat voor terugkeer in Eredivisie

© IMAGO

Vito van Crooij lijkt zijn loopbaan op korte termijn weer in Nederland te gaan voortzetten. De aanvaller maakte in 2023 de overstap van Sparta Rotterdam naar Al-Wehda, maar sportief gezien was zijn transfer geen succes. Van Crooij zag zijn contract onlangs ontbonden worden in Saoedi-Arabië en staat volgens Voetbal International voor een terugkeer.


Vidéos OneFootball


Diverse Eredivisie-clubs, waaronder FC Groningen, FC Utrecht, Fortuna Sittard en NEC Nijmegen, hebben volgens VI interesse getoond in de diensten van Van Crooij. Met NEC zouden er zelfs al gesprekken hebben plaatsgevonden, hoewel een definitieve doorbraak nog op zich laat wachten. Van Crooij zal bij de Nijmegenaren vermoedelijk in beeld zijn voor de linksbuitenpositie, aangezien op rechts de positie al dubbel is ingevuld met Sontje Hansen en Rober González.

Van Crooij, die in het verleden speelde voor onder meer PEC Zwolle, VVV-Venlo en Sparta Rotterdam, maakte een jaar geleden de overstap naar het Saoedische Al-Wehda. Bij deze club werd Van Crooij teamgenoot van bijvoorbeeld Odion Ighalo, die een verleden heeft bij Manchester United. Een succes werd de periode van Van Crooij in het Midden-Oosten niet. In 26 officiële wedstrijden slaagde de aanvaller er niet in om een enkel doelpunt of assist te noteren.

De toekomst van Van Crooij blijft vooralsnog onzeker. Hoewel meerdere clubs hem graag willen binnenhalen, lijkt de 28-jarige aanvaller voorlopig de afweging te maken tussen een terugkeer naar Nederland of het blijven profiteren van de financiële voordelen in het Midden-Oosten. In de komende periode zal duidelijk worden waar de toekomst van Van Crooij ligt, en of hij zijn loopbaan in de Eredivisie nieuw leven inblaast of kiest voor een langer verblijf in het buitenland.

Van Crooij speelde in het verleden 178 wedstrijden in de Eredivisie. Met name in zijn periode bij Sparta Rotterdam werd de buitenspeler een daverend succes. Onder Maurice Steijn, met wie hij ook bij VVV-Venlo samenspeelde, vormde Van Crooij een uiterst gevaarlijke voorhoede met Tobias Lauritsen en Younes Namli. Van Crooij speelde in totaal 187 wedstrijden onder Steijn en kwam destijds tot 51 doelpunten en 29 assists.

À propos de Publisher