Le Club s'impose à Genk grâce à un superbe comeback ! | OneFootball

Le Club s'impose à Genk grâce à un superbe comeback ! | OneFootball

Icon: Club Brugge

Club Brugge

·28 novembre 2021

Le Club s'impose à Genk grâce à un superbe comeback !

Image de l'article :Le  Club s'impose à Genk grâce à un superbe comeback !

Op speeldag 16 van de Jupiler Pro League trok Club Brugge naar de Cegeka Arena voor de topper tegen KRC Genk. Blauw-Zwart kwam in de eerste helft op voorsprong na een goal van Vanaken, maar moest ook met 10 verder na rood voor Van der Brempt. Vroeg in de tweede helft zorgde Hrošovský met een mooie volley voor de gelijkmaker. Genk kwam via diezelfde Hrošovský ook op voorsprong, maar Lang en Ricca zorgden nog voor een schitterende comeback voor Club!

Na het debacle tegen RB Leipzig trachtte Blauw-Zwart de rug te rechten tegen KRC Genk. Hiervoor bracht coach Philippe Clement drie wijzigingen aan in zijn basiself. Brandon Mechele, Eduard Sobol en Mats Rits kwamen in de ploeg ten koste van Stanley Nsoki, Kamal Sowah en Bas Dost. Bij KRC Genk was de belangrijkste afwezige Paul Onuachu. De boomlange spits moest verstek geven wegens ziekte. Kapitein Bryan Heynen startte op de bank.


Vidéos OneFootball


Image de l'article :Le  Club s'impose à Genk grâce à un superbe comeback !

Beide ploegen begonnen de partij aan een hoog tempo. Genk eiste meteen het balbezit op, maar het was Club met de eerste kleine dreiging. De Ketelaere met het diepsteekballetje voor Rits, maar Vandevoordt was eerst op de bal. Daarna nam Genk de match wel wat in handen. Dat resulteerde in minuut 10 ook tot een doelpunt van Trésor, maar dit werd terecht afgekeurd na een voorafgaande fout van Thorstvedt op Hendry. Even later opnieuw dreiging van Genk via Bongonda, maar zijn schot vanuit een scherpe hoek belandde tegen de paal. Blauw-Zwart reageerde hierop met een trap van Mechele nipt voorlangs en een kopbal van De Ketelaere in de handen van Vandevoordt.

Na deze aangename openingsfase viel de wedstrijd wel wat stil. Genk had wel balbezit, maar deze fase werd vooral gekenmerkt door veel middenveldspel en geen kansen. In minuut 35 brak de match dan toch volledig open. Lang had tijd om de voorzet te trappen en deed dat perfect naar de tweede paal. Daar ontdeed Vanaken zich van zijn rechtstreekse tegenstrever en hij trapte het leer van dicht tegen de netten. Blauw-Zwart op voorsprong dus en dat stimuleerde de Bruggelingen om door te drukken. Rits werd gevonden in de zestien, maar zijn schot naar de korte hoek werd in hoekschop gedevieerd. Club nam de match dus volledig in handen, maar kreeg kort voor de rust wel een opdoffer te verwerken. Van der Brempt kwam te laat met een ingreep op Bongonda en pakte op die manier zijn tweede gele kaart. De tweede helft moest dus met 10 aangevat worden.

Image de l'article :Le  Club s'impose à Genk grâce à un superbe comeback !

Ondanks de numerieke meerderheid voor Genk, werden er geen wissels doorgevoerd bij de rust. Club veranderde naar een 4-4-1 formatie met De Ketelaere in de punt. Het was meteen duidelijk dat Genk meteen de aanval zocht en al vrij vroeg met resultaat. Een afvallende bal op hoekschop werd door Hrošovský heel mooi op de volley genomen en Mignolet was kansloos. De Bruggelingen kwamen in deze periode heel moeilijk uit de Genkse omknelling, maar dit resulteerde niet meteen in doelrijpe kansen. Gaandeweg kwam Club dan toch weer wat meer in hun spel, maar ook hier zonder doelgevaar. Dat kwam er even later wel van Genk en meer bepaald tweemaal van Trésor. Zowel met links als rechts trapte hij het leer telkens nipt naast de paal. Een gekraakt schot van Thorstvedt even later ging eveneens naast doel.

De kansen waren dus voor Genk en het was opnieuw Hrošovský die de Limburgers op voorsprong bracht. Hij trapte vanop afstand en Mignolet verkeek zich wat op het schot. Club moest dus achtervolgen en toonde een enorme weerbaarheid. Onder impuls van een sterk ingevallen Vormer kwam de bal bij De Ketelaere in de zestien en die zag op zijn beurt naast zich Lang staan. De Nederlandse winger bleef kalm en bracht Blauw-Zwart langszij. Het werd duidelijk dat Club niet zomaar vrede nam met een gelijkspel en kort na de gelijkmaker volgde toch een delirium. Vormer met de hoekschop en de vrijstaande Ricca kopte het leer voorbij Vandevoordt.

Image de l'article :Le  Club s'impose à Genk grâce à un superbe comeback !

Na deze formidabele remonte kwam Club niet meer in de problemen en zo werd er een heel belangrijke zege geboekt op het veld van KRC Genk. Club toonde heel veel karakter en deze zege deed dus enorm veel deugd. Met deze drie punten komt Blauw-Zwart ook weer wat dichter op leider Union. Woensdag volgt alweer een bekerconfrontatie tegen, jawel...KRC Genk!

Jupiler Pro League – Speeldag 16 Toeschouwers: 24.956 – Cegeka Arena Scheidsrechter: Lawrence Visser KRC Genk: Maarten Vandevoordt – Ángelo Preciado (80’ Daniel Muñoz), Mujaid Sadick (87’ Joseph Paintsil), Jhon Lucumí, Gerardo Arteaga - Patrik Hrošovský, Kristian Thorstvedt, Mike Trésor (74’ Bryan Heynen) – Junya Ito, Théo Bongonda (c), Iké Ugbo. Bank: Daniel Muñoz, Bastien Toma, Mark McKenzie, Jay-Dee Geusens, Tobe Leysen, Luca Oyen, Joseph Paintsil, Bryan Heynen. Coach: John van den Brom. Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Jack Hendry, Brandon Mechele, Eduard Sobol (59’ Federico Ricca) – Éder Balanta (72’ Ruud Vormer), Mats Rits, Hans Vanaken (c) – Ignace Van der Brempt, Noa Lang (93’ Bas Dost), Charles De Ketelaere.  Bank: Senne Lammens, Kiany Vroman, Federico Ricca, Faitout Maouassa, Stanley Nsoki, Noah Mbamba, Ruud Vormer, Kamal Sowah, Bas Dost, José Izquierdo. Coach: Philippe Clement. Gele kaarten: Van der Brempt, Sobol, Bongonda Rode kaarten: Van der Brempt (2x geel) Doelpunten: 35’ Vanaken (0-1), 49’ Hrošovský (1-1), 72’ Hrošovský (2-1), 78’ Lang (2-2), 82’ Ricca (2-3).

Tekst: Tom Mannens

À propos de Publisher