John van ‘t Schip bevestigt mogelijke transfer Ajax: ‘Er is inderdaad over hem gesproken’ | OneFootball

John van ‘t Schip bevestigt mogelijke transfer Ajax: ‘Er is inderdaad over hem gesproken’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 juin 2024

John van ‘t Schip bevestigt mogelijke transfer Ajax: ‘Er is inderdaad over hem gesproken’

Image de l'article :John van ‘t Schip bevestigt mogelijke transfer Ajax: ‘Er is inderdaad over hem gesproken’
Image de l'article :John van ‘t Schip bevestigt mogelijke transfer Ajax: ‘Er is inderdaad over hem gesproken’

© IMAGO

Hoewel de nadruk deze transferperiode bij Ajax ligt bij het vinden van een nieuwe rechtsbuiten, lijkt de club als eerste een centrumspits aan de selectie te gaan toevoegen. Wout Weghorst staat namelijk bovenaan de verlanglijst van de club uit Amsterdam, weet John van ‘t Schip te bevestigen.


Vidéos OneFootball


De voormalig hoofdtrainer van de Amsterdammers was zondagavond aanwezig bij de NOS en vertelde dat er binnen de club gesproken wordt over de komst van Weghorst. Desondanks weet Van ‘t Schip niet alle details: “Ik ben gestopt en op vakantie gegaan, per 1 juli meld ik me weer.”

Van ‘t Schip denkt dat de komst van Weghorst wel gevolgen gaat hebben voor de huidige spitsen in de selectie van Francesco Farioli. Met Chuba Akpom, Julian Rijkhoff en Brian Brobbey beschikt de Italiaan namelijk al over drie centrumspitsen: “Dan is het een beetje te veel van het goede als Weghorst ook komt. Dan moet er iets gebeuren.”

De ex-trainer van Ajax vertelde aan tafel dat hij bij de club verbonden blijft als technisch adviseur, maar neemt dat wel met een slag om de arm: “Dat hebben we zo afgesproken, maar we hebben ook afgesproken dat er mogelijkheden zijn als er iets op mijn pad komt. Maar dan moet het wel echt de moeite waard zijn.”

Weghorst wil zelf nog niet te veel zeggen over een zomerse transfer. De spits mag vertrekken bij Burnley en geniet interesse van Ajax en FC Twente. Voorlopig wil hij zich echter volledig focussen op het EK met het Nederlands elftal. "Natuurlijk krijg je mee dat het over mijn toekomst gaat", zei Weghorst in aanloop naar het duel met Oostenrijk. "Dat speelt op de achtergrond. Maar ik heb tweeënhalve maand voor dit toernooi een pad uitgestippeld dat er voor moest zorgen dat ik nu in deze weken in topvorm zou zijn. De focus ligt daarop. Het zou wel heel dom zijn als ik opeens met allerlei andere dingen bezig zou zijn. Het gaat om het EK en daarna zal er vast iets moois komen. Er wordt genoeg over gezegd, het wordt hier en daar voor mij ingevuld. Maar dat laat ik aan jullie.”

À propos de Publisher